Luxor spareribs

” Aldus Wikipedia: Ketjap manis is de meestgebruikte soort. Ketjap manis: erg zoete sojasaus. “
Luxor spareribs
De spareribs van Luxor worden vaak genoemd wanneer we rondvragen naar de beste spareribs in verschillende steden. Luxor in Rotterdam is een echte afhaaltent, waar we dus niet voor een gezellige avond naartoe hoeven gaan. Dit weekend afgesproken bij een vriend in de buurt voor een biertje en wat eten, maar op één voorwaarde: we gaan de Luxor spareribs testen.

Wat krijgen we?

  • Spareribs groot (700 gram)
  • Aardappelschijfjes
  • Salade
  • Knoflooksaus

Voor we bestelden zijn we eerst even langs Luxor gereden. Het is een kleine zaak, met ook duidelijk Shoarma op de gevel. Hierdoor zijn we niet gelijk enthousiast, want als je de beste wil zijn wees dan duidelijk, maar als de spareribs niet naar shoarma smaken dan komt het wel goed. Volgens mij kan je er wel zitten om te eten, maar voor de gezelligheid kiezen we voor bestellen en bezorgen aan huis.

Helaas is het ons niet gelukt een goede foto van de bestelling te maken, daarom voor een goed sfeerbeeld maar het menu aan deze review toegevoegd.

Wat wordt er bezorgd

Helaas konden we geen friet bestellen, maar hadden we keuze uit aardappelschijfjes of rijst. De aardappeltjes zijn duidelijk in de frituur gegooid, dus inprincipe hetzelfde als friet. Een bakje salade en knoflook wordt ook meegeleverd in het spareribs menu. We hadden de keuze uit een portie normale of grote spareribs en bij navragen werd duidelijk dat dit 400 of 700 gram bevat. Wij kiezen voor de grootste portie.

De smaak van de spareribs

Er is keuze uit zes verschillende smaken: zoet, hot, gemengd, knoflook, honing en hawaii. Wij kiezen voor zoet, omdat dit vaak de beste en meest gekozen smaak is. Als we de spareribs binnen krijgen dan valt het gelijk op dat er in ieder geval véél smaak te verwachten is. De marinade is dik aangebracht en laat de spareribs goed glimmen. De smaak van de saus is wel erg ketjappie, dit past vaak goed bij spareribs maar bij de Luxor spareribs is het te veel en de smaak van de ketjap lijkt standaard uit een fles in plaats van eigen gemaakt recept.

De spareribs zijn redelijk dik en bevatten aardig wat vlees, maar ook de botten zijn redelijk groot. Het vlees is op de meeste plekken mals en goed van het bot te halen, maar aan de randen zit er veel verhardde marinade waardoor je eigenlijk alleen verbrande ketjap zit te eten in plaats van vlees.

De eindbeoordeling

De malsheid van het vlees zorgt nog voor een krappe voldoende voor de Luxor spareribs, maar een volgende keer als we in Rotterdam zijn bestellen we toch maar ergens anders. Ookal staat het groot op de gevel, een echte specialiteit zijn de spareribs niet. Wanneer je beschikt over zoveel (ketjap) saus als zij doen, dan kan je elke sparerib wel veel smaak geven. Onze tips voor deze shoarmazaak: maak een goed eigen recept en wees zuining met de marinade. Laat de kwaliteit en de smaak van de spareribs zelf het werk doen!

Deze beoordeling valt onder onze specials. Op speciaal verzoek beoordeeld en geschreven. Heb jij een idee of een suggestie waar we de beste spareribs kunnen vinden, dat ons dit dan zeker weten.

Suggesties?

Stuur ons een berichtje