Hoe bereid je de beste spareribs in de slowcooker?

Spareribs uit de slowcooker zijn altijd een succes, want het is een ideale bereidswijze voor spareribs. In een slowcooker wordt een constante temperatuur vastgehouden waardoor het vlees gelijkmatig gaart en heel mals wordt. Ideaal voor spareribs!

Er zijn slowcookers tussen de 2,5 en de 9 liter. In een pan van 2,5 liter kan je 1 tot 2 goede ribben garen. Doe bij een grotere pan alles naar verhouding.

1. Marineer het vlees naar smaak, de slowcooker werkt het beste met sausachtige marinades, voeg ongeveer 150ml saus of meer toe zodat het lekker in het vlees kan trekken (zie ter inspiratie onze slowcooker recepten).

2. Voeg 50-100 ml water toe aan de pan. De hoeveelheid is sterk afhankelijk van je pan, let in ieder geval op dat je niet teveel toevoegt, je kan dan beter tussendoor water toevoegen.

3. Slowcook de spareribs tussen de 4 en 8 uur, afhankelijk van de standen (4 uur op high, 8 uur op low).

We houden van malse spareribs met een smaakvol en knapperig korstje. Dit laatste krijgen we niet uit de slowcooker maar door de spareribs nog even af te bakken in de oven. 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden

2. Haal de spareribs uit de slowcooker en lak ze af met de eerder gemaakte saus 

3. Leg de spareribs 10 minuten in de voorverwarmde oven

4. Serveer de spareribs en eet smakelijk!

 

Naast bereidingen uit de slowcooker hebben we ook goede tips voor spareribs uit de oven, uit de pan of van de BBQ.

Of op zoek naar een lekkere marinade? Je kunt deze zelf maken of makkelijk bestellen, dan heb je altijd de lekkerste spareribs.

Recepten uit de slowcooker

BBQ

Kip spareribs

Kip spareribs zijn niet de kleine ribbetjes van een kip, want dat is moeilijk kluiven. Kip spareribs zijn malse kippendijen, die

Meer »
Spareribs slow cooker
Slowcooker

Spareribs in bbq saus

Vandaag maken we spareribs recept BBQ style uit de slowcooker met stokbrood voor 2 personen. Ingrediënten voor 1 gehele rib: Voor

Meer »

FAQ

Dit is afhankelijk van het formaat van je pan en het aantal spareribs in de slowcooker. Wij houden bij een pan van 2,5 liter en 1 kilo spareribs 50-100 ml aan. Heb je hele vlezige spareribs kies dan eerder voor 100 ml. Zie je tussentijds dat er water bij moet, kan je het gewoon bijvullen.

De bedoeling van een slowcooker is dat je low en slow je vlees gaart. Voor spareribs geldt ongeveer 6 – 8 uur op een lage stand. Heb je minder tijd dan kan je de spareribs in 4 uur op een hoge stand garen. Een andere optie is om het vlees stapsgewijs te garen, je kunt de spareribs dan in 3 uur hoog en 3 uur laag bereiden. Probeer wat verschillende standen uit en kijk wat het beste uit jouw pan komt.