Spareribs uit de pan

Ook in de pan kunnen we erg lekkere spareribs bereiden. Net als bij de andere kooktechnieken worden de spareribs het beste mals als ze langere tijd langzaam garen. Dit kan dan ook prima in een stoofpan of in een hapjespan met deksel. Probeer het zelf maar eens!

In de pan hoef je het vlees niet persé te marineren, maar wel even met peper en zout kruiden. Je gaat het vlees bereiden net als in een stoofpotje, je voegt dus kruiden, groenten en saus naar smaak toe en laat het lekker sudderen. 

Voor inspiratie hebben wij verschillende recepten uit de pan.

Snijd de ribben in losse stukken, voeg water toe en zorg dat ze helemaal onder water staan.

Breng het water aan de kook en zet het op de allerlaagste stand. Afhankelijk van de kwaliteit van je pan laat je de ribben (met deksel op de pan) 2 tot 3 uur sudderen en garen. De spareribs worden nu lekker mals, voor het lekkere krokante korstje bakken we de spareribs nog even af in de oven.

Net als met de slowcooker bakken we ook in de pan de spareribs graag nog even af in de oven. Doe dit op 180 graden voor 20 minuten. Besmeer de spareribs voor ze de oven ingaan nog even met de saus uit de pan of saus naar wens zoals BBQ of ketjap.

Heb je geen oven, of wil je hem niet gebruiken? Dan kan je ook de spareribs op de grill of met een gasbrandertje even afbakken voor de finishing touch.

Naast bereidingen uit de slowcooker hebben we ook goede tips voor spareribs uit de oven, uit de pan of van de BBQ.

Of op zoek naar een lekkere marinade? Je kunt deze zelf maken of makkelijk bestellen, dan heb je altijd de lekkerste spareribs.

spareribs uit de pan

Recepten uit de pan

BBQ

Kip spareribs

Kip spareribs zijn niet de kleine ribbetjes van een kip, want dat is moeilijk kluiven. Kip spareribs zijn malse kippendijen, die

Meer »
Spareribs pikante marinade
Oven

Pikante spareribs

Een recept voor spareribs uit de oven met een pikante marinade. Deze marinade is lekker pittig, maar toch zoet door toevoeging

Meer »

FAQ

Dit maakt niet heel veel uit, zolang het maar een diepe pan is met een deksel. Wel moet je er op letten dat in combinatie met de hoogte van je vuur de saus soms te hard kookt, dan krijg je doorgekookte spareribs en die zijn erg smakeloos. Liefst een dikke pan en een laag vuurtje voor het beste resultaat!

Had je misschien haast of kon je niet wachten om te gaan eten? Je kookt de spareribs waarschijnlijk te hard of te lang door. Dit zie je vaak ook bij restaurants die snel willen serveren, maar bedenk dat low en slow altijd het beste resultaat geeft!

Wees creatief 😉 maar let op dat het vuurbestendig is!