Spareribs marinades

De beste spareribs rubs & marinades

Nieuwste spareribs rubs recepten

Zoetpittige rub

Zoet-pittige rub

Wanneer je jouw spareribs zowel een zoete als pittige smaak wilt geven is deze rub voor spareribs erg geschikt! Ingrediënten voor

Meer »

Piri piri rub

Deze piri piri rub voor spareribs geeft een kruidige en toch zoete smaak aan je spareribs. Ingrediënten voor 3 gehele ribben:

Meer »

Irish Coffee Rub

Deze Irish coffee rub voor spareribs geeft een stevige en bijzondere smaak aan je spareribs. Ingrediënten voor 3 gehele ribben: Voor

Meer »

FAQ

Smaken verschillen, maar de populairste marinades op onze website zijn honing ketjap marinade en de honing BBQ marinade. En zelf maken we graag het cola spareribs recept!

Ja dat kan. Voor het beste resultaat marineer je de spareribs een dag van tevoren dan kunnen de smaken er goed intrekken, maar je kunt de spareribs ook marineren vlak voordat ze in de oven gaan.

Spareribs marinades zijn de natte sauzen die je over de spareribs smeert. Een dry rub is een poederachtig kruidenmengsel waar je de ribs mee inwrijft. Met de juiste smakencombinaties kan je met de juiste  marinade én dry rub de lekkerste spareribs maken! Bij onze marinade recepten staan suggesties voor lekkere combinaties.

Het liefst 24 uur van tevoren, zo kunnen de smaken er goed intrekken.  Veel langer geeft niet veel extra effect.

Een krokant laagje krijg je wanneer je marinade langzaam hard wordt. Hiervoor moet de temperatuur goed zijn. Smeer de spareribs voordat je ze afbakt nog eens in met een laagje saus en bak ze daarna 5 tot 20 minuten af op hoge temperatuur.

Spareribs marineren is onze hobby, regelmatig plaatsen we nieuwe recepten online als deze door ons lekker zijn gevonden. Op onze social media posten wij onze nieuwe reviews en recepten, leuk om te volgen!