In deze pikante marinade komen eigenlijk alle smaken samen. Met ingrediënten als ketjap, honing, gember en pepers maak je heerlijke spareribs met veel smaak!
Ingrediënten voor 2 hele ribben:
Voor de marinade en direct ook te gebruiken als aflaksaus daarna:
- 4 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepel sambal oelek
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 cm versgeraspte gember
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1/2 gesnipperde ui
- 1/2 runderbouillonblokje in ongeveer 150 ml water
- Zout
- Indien nodig: Maïzena of verdikkingsmiddel
Kook circa 150 ml water met het bouillonblokje en voeg de overige ingrediënten toe. Zorg dat het geheel inkookt tot de saus een beetje stroperig is geworden. Eventueel verdikkingsmiddel toevoegen indien de saus te dun blijft. Hou je van extra pittig? Voeg dan extra sambal toe aan het recept. Je zult merken dat de saus pittig kan zijn (afhankelijk van de hoeveelheid sambal die je toevoegt), echter wanneer het in het vlees trekt zal de smaak een stuk milder overkomen.
Zorg ervoor dat de spareribs minimaal 12 uur van te voren gemarineerd zijn en luchtdicht verpakt in de koelkast worden geplaatst, zodat de smaak goed in kan trekken. De saus kan ook direct gebruikt worden als aflaksaus.
Een volledig recept met deze marinade kun je hier terugvinden.