Deze mosterd dry rub voor spareribs geeft een diepgaande, scherpe en bijzondere smaak die je niet snel zult vergeten.
Ingrediënten voor 2 tot 3 gehele ribben:
Voor deze mosterd dry rub spareribs gebruiken we de volgende ingrediënten:
- 4 eetlepels grofgemalen mosterdzaad
- 2 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels grofgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel grofgemalen zeezout
- 1 eetlepel knoflookpoeder
Maal met behulp van een vijzel of maalmolen de ingrediënten fijn. Gebruik voor het mosterdzaad een vijzel, zodat deze nog wat grover blijven. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een kruidenmix. Wrijf de spareribs vervolgens minimaal 4 uur van te voren in met ongeveer 2 eetlepels kruidenmix per rib.
! Joe’s tip: Deze rub is ook lekker in combinatie met deze honing mosterd marinade. Breng dan eerste de dry rub aan, circa 12 uur voor bereiding en breng dat 4 tot 8 uur voor bereiding de marinade aan. Dit geeft een dubbele smaakervaring!