Honing mosterd

Sparerib marinade 4

Deze honing mosterd marinade is een klassieker. De meeste restaurant bieden wel een eigen variant aan. Welke vind jij het lekkerste?

Ingrediënten voor 1 gehele rib:

Voor deze honing mosterd spareribs gebruiken we de volgende ingrediënten:

  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels (scherpe) mosterd
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 1 eetlepel (olijf)olie

Meng alle ingrediënten in een grote kom tot één geheel. Zorg ervoor dat de spareribs minimaal 12 uur van te voren gemarineerd zijn en luchtdicht verpakt in de koelkast worden geplaatst, zodat de smaak goed in kan trekken.

! Joe’s tip: Ook lekker in combinatie met deze mosterd rub. Breng dan eerste de dry rub aan, circa 12 uur voor bereiding en breng dat 4 tot 8 uur voor bereiding de marinade aan. Je kunt er ook voor kiezen om enkel de dry rub vooraf te doen en de marinade ruimschoots als aflaksaus aan te brengen.

Meer lekkere spareribs marinades:

Sparerib marinade 9
Dry rub

Mosterd dry rub

Deze mosterd dry rub voor spareribs geeft een diepgaande, scherpe en bijzondere smaak die je niet snel zult vergeten. Ingrediënten voor

Meer »

Piri piri rub

Deze piri piri rub voor spareribs geeft een kruidige en toch zoete smaak aan je spareribs. Ingrediënten voor 3 gehele ribben:

Meer »
Sparerib marinade
Wet rub

Honing BBQ marinade

Voor extra zoete spareribs maken wij een honing BBQ marinade. Deze marinade is lekker zoet en sticky. Zorg dat je voldoende

Meer »