Trocadero Bonaire

3.2/5
” Na jarenlang top spareribs te hebben geleverd valt het dit jaar helaas tegen “
Spareribs restaurant
Het is weer tijd voor een update van één van de mooiste eetcafés van Bonaire, namelijk Trocadero. Trocadero heeft altijd een uitstekende kok gehad, waardoor de spareribs de laatste jaren steeds tot de beste van Bonaire behoorde. Vorig jaar (2022) waren het voor ons zelfs de nummer 1 ribs van het eiland, waarbij de spareribs altijd mals waren met een lekkere bite. Weet Trocadero hun hoge niveau opnieuw vast te houden?

Wat krijg je voor je geld?

  • Anderhalve sparerib
  • Lekkere friet (of een ander bijgerecht naar keuze)
  • Knoflooksaus en BBQ saus
  • Een groene salade

Op de menukaart staan als vanouds de Jack Daniels Ribs, maar zijn de Devils Ribs van de kaart verdwenen. Voor ons geen probleem, omdat we meestal toch voor de Jack Daniels smaak gingen. Wel is de prijs aanzienlijk verhoogd, van vorig jaar $ 22,50 naar $ 30,00 anno 2023. Hopelijk kan Trocadero hun verwachtingen waar maken.

Eerdere bezoeken

Trocadero is één van onze favoriete plekken op Bonaire om spareribs te eten. De lekkere grillsmaak, subtiele Jack Daniels marinade en compleetheid van het gerecht zorgde ervoor dat we hier veelvuldig hebben gegeten. Trocadero had de bereiding altijd goed op orde, met consistente ribs in smaak, structuur en kwaliteit. Dit resulteerde altijd in scores van 4 sterren of meer, met een absoluut hoogtepunt vorig jaar met de beste ribs van het eiland. Hierdoor schuiven we ook nu weer met plezier aan voor een update.

Wat ligt er op het bord

Waar vorige jaargangen nog melding werd gemaakt van de compleetheid van het bord liggen er nu hoofdzakelijk spareribs op het bord (eigenlijk logisch ;-)). Toch is het nu geen geheel, je kunt een bijgerecht bestellen, in mijn geval frietjes die verder prima smaakte, maar de groene salade is niet complementair aan het gerecht en kan bij ieder willekeurig gerecht geserveerd worden. Jammer dus dat de koolsalade is verdwenen. De beloofde sauzen komen te laat om nog van enige waarde te zijn, op dat moment was namelijk al ruim de helft van de spareribs op. Klein missertje van de verder overigens prima bediening.

De smaak van de ribs

De spareribs vallen ditmaal tegen. Het lijkt erop dat de spareribs op een te hoge temperatuur snel zijn bereid. Hiermee zijn de spareribs geblakerd en tegen het taaie aan. Het lijkt slechts nog in de verte op de spareribs van voorheen. Ook de marinade die ik eerder subtiel en verfijnd noemde is ditmaal onherkenbaar. In ieder geval smaakt hij niet meer naar Jack Daniels en/of Honing, maar lijkt er vooral een grotere hoeveelheid ketjap in te zijn verwerkt. Hiermee doet ook de marinade afbreuk aan het eerdere recept en kwaliteit.

De eindbeoordeling

Misschien ligt mijn verwachtingspatroon te hoog, of wellicht is er sprake van een eenmalige misser in de keuken bij Trocadero. Feit is wel dat we dit jaar helaas veel minder hebben genoten van de spareribs als in de voorgaande jaar, dit terwijl de prijs juist aanzienlijk is verhoogd. Door de unieke sfeer gaan we volgende jaar uiteraard graag weer terug voor de jaarlijkse update!

Tot zover de review van de Trocadero Bonaire. Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

Locatie:

Meer in de buurt:

Chibi Chibi Bonaire
Bonaire

Chibi Chibi Bonaire

De spareribs op het menu worden aangeboden als ‘slow-roasted ribs with orange-infused BBQ glaze’. Deze omschrijving zorgt in ieder geval naar

Meer »
Holy Smoke Bonaire
Bonaire

Holy Smoke Bonaire

Bonaire is een eiland vol met foodtrucks en huiskoks die via Facebook hun etenswaren aanbieden. Holy Smoke is er hier één

Meer »
El Mundo spareribs Bonaire
Bonaire

El Mundo Bonaire

Wanneer de spareribs arriveren, zijn de verwachtingen positief. Een flinke en vlezige rib die er goed gemarineerd uit ziet en met

Meer »