The Pub & Churchill Made

2.9/5
” Spareribs met een smaakvolle korst, maar verder iets te saai voor een hoge score “
The Pub Made
The Pub & Churchill is een sfeervolle pub in het centrum van Made. Aan de voorzijde is een eetcafé dat volledig is ingericht als een traditionele pub. Achterin is er nog een all-you-can-eat restaurant te vinden. Wij komen uiteraard voor de spareribs die verkrijgbaar zijn in het pub gedeelte.

Wat krijg je voor je geld?

  • Anderhalve sparerib (XL portie)
  • Halfgebakken dikke friet
  • Smakelijke farmersalade
  • Halve gegrilde maiskolf

De eigenaren van The Pub & Churchill zijn een leuk, jong Engels stel en dit is terug te zien aan de sfeer die de pub uitstraalt. Er is aandacht besteed aan de inrichting en het geheel doet gezellig aan. Naast eten en drinken kun je hier ook prima terecht voor een gezellige café avond met darts, sportwedstrijden of een potje poolen. In het eetcafé en op het terras kun je genieten van pubfood of één van de vele speciaalbieren. Op het pub-menu staan naast traditionele Britse gerechten ook de spareribs benoemd als één van de pub-klassiekers. De spareribs worden omschreven als huis gegratineerde spareribs geserveerd met friet en een farmersalade. Daarnaast is er een keuze uit twee of drie stuks spareribs voor prijzen van € 23,50 of € 28,50. Ik neem de XL variant met drie ribben.

Wat ligt er op het bord

Elke portie bestaat uit vijf ribben, ik heb er dus vijftien totaal op mijn bord. Aan de presentatie mag nog gewerkt worden, alles ligt nu naast elkaar op hetzelfde bord. Op het bord ligt naast de beloofde frieten en de farmersalade ook nog een halve gegrilde maïskolf en een bakje voor de botjes. De friet is dik en niet al te hard gebakken, een beetje smakeloos maar ook niet vies. De farmersalade is vers en smakelijk en de maïskolf is ook een leuke toevoeging voor wat extra vitamines bij dit gerecht.

De smaak van de ribs

De spareribs zien er prima uit, goed vlezig met een licht ingebakken saus, de afmetingen per portie zijn redelijk gelijk. Er zit geen extra saus bij, de ribben ogen wat droog aan de zijkanten. Op het menu staan dat de spareribs gegratineerd zijn, maar het lijkt me een beetje vreemd als er een laagje paneer op zit. Of wat is gratineren precies? Volgens de Dikke van Dale betekent het letterlijk: ‘in een oven op een gepaneerd gerecht een dun korstje schroeien’. De spareribs zullen dus in ieder geval uit de oven komen, maar zelf hoop ik niet dat ze gegratineerd zijn met kaas of paneermeel :p

Op de spareribs zit geen laagje paneer of kaas gelukkig. Het gratineren zal bij The Pub betekenen dat de spareribs in de oven zijn voorzien van een dunne en krokante korst. De korst is erg smaakvol en voorziet de spareribs van een subtiele zoete chili smaak. Dus complimenten voor de saus! Hij is goed gelijkmatig verdeeld en heeft een lekkere eigen smaak. Het is jammer dat naast de korst het vlees verder vrij saai van smaak is. Er is weinig extra smaak aangebracht en de smaken zijn in ieder geval niet in het vlees getrokken. In dit geval zou ik bijna een extra bakje saus vragen om wat meer smaak aan het vlees te krijgen, wat uiteraard niet de bedoeling is. 

De kwaliteit van het vlees is prima, er zit voldoende vlees aan de botten met weinig vette stukken. Wel is het vlies aan de onderzijde nog aanwezig wat voor iets meer vettigheid zorgt, maar bij deze spareribs is dat geen opvallend probleem.

De eindbeoordeling

Pubfood staat bekend als simpel en lekker eten, dat kun je bij the Pub zeker. De spareribs scoren momenteel nog een krappe voldoende, met de potentie tot een hogere score. Als men in de voorbereiding wat extra aandacht besteed aan het marineren kan eenvoudig een extra ster behaald worden. De kwaliteit van het vlees is prima en de korst is smaakvol, maar het gerecht is op dit moment wat te saai. Ben je in de buurt kun je deze spareribs gerust bestellen, maar je hoeft er niet speciaal voor naar Made te rijden.

Tot zover de review van The Pub in Made. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, bezoek dan onze reviewsite.

 

Locatie:

Meer in de buurt:

Aogse Markt
Breda

Aogse Markt Breda

Wanneer ik bel om te bestellen schrik ik van de keuzes die me geboden worden. Ze blijken vier varianten aan te

Meer »
Con Fuego Breda
Breda

Con Fuego Breda

Con Fuego is een grillrestaurant gevestigd op de grote markt in Breda. De sfeer is er gemoedelijk en de kaart een

Meer »