The Palm Breda

3.8/5
” Een bijzondere ervaring, dat dan weer wel. Maar terugkeren zullen we niet snel. “
The Palm Kalfsribben
Een bijzondere ervaring, zo kunnen we ons bezoek bij The Palm wel omschrijven. Op aanraden zijn we bij The Palm aan de Haagdijk in Breda beland om de spareribs te testen. Hier komen we voor diverse verassingen te staan. Hoe gaan we dit onder woorden brengen? We proberen je mee te nemen in ons bezoek.

Wat krijg je voor je geld?

  • Acht kalfsribben
  • Keuze uit zoete of pittige ribben
  • Friet met mayonaise of rijst naar keuze
  • Een salade

We stappen binnen bij The Palm en weten direct waarom het zo genoemd wordt, het behang, de pilaren en de tafeldecoratie schreeuwen allemaal palm. Het restaurant heeft een soort luxe Dubai achtige Arabische setting, maar met een beetje een vreemde vibe. De roze neonverlichting, fluwelen stoelen en de gouden pilaren zouden ook in een parenclub niet misstaan. We zijn zelf vroeg, maar krijgen te horen dat we op tijd weer moeten vertrekken, want vanaf half 7 zit het vol. Met ongeveer 100 zitplaatsen lijkt het op een grote eetzaal, maar doet dit restaurant dus goede zaken.

Even later bestellen we een biertje en komt de volgende verrassing, er wordt namelijk geen alcohol geschonken. Zij geven aan dat de tapvergunning (nog altijd) niet rond is, maar nadat we om ons heen kijken krijgen we sterk het gevoel dat dit toch te maken heeft met de overwegend Arabische doelgroep. Hier mogen ze wat ons dan betreft ook gewoon eerlijk over zijn. We starten daarom noodgedwongen met een 0.0 biertje en vragen ons direct af hoe het kan dat er hier wel spareribs op de kaart kunnen staan. Toch bestellen we deze voor € 27,95 bij de vriendelijke bediening.

Wat ligt er op het bord

Na onze eerste indrukken kan het eigenlijk geen verrassing meer zijn dat er op ons bord geen varkens spareribs liggen. We krijgen namelijk een plank met acht kalfsribben gepresenteerd. Verder krijgen we beide friet met wat oosterse kruiden, mayonaise en een salade om te delen. De ribben zien er smakelijk uit dit moet gezegd worden. De rest oogt echter niet bijzonder. De gerechten staan al een tijdje op tafel voordat ook de friet wordt geserveerd. De friet lijkt vers gesneden, maar de grote stukken zijn slap en glimmen van het vet, de friet lijkt hierdoor wat te kort gebakken. De salade mist wat inspiratie en de gamba’s die mijn partner heeft besteld kunnen beter van de kaart verwijderd worden.

De smaak van de spareribs

Hoewel onvergelijkbaar met varkensribben gaan we deze kalfsribben toch reviewen. En de eerste reactie is gelijk heerlijk! De spareribs van The Palm zijn prima bereid en zijn goed gemarineerd. Enerzijds heeft het de zoete smaak van een eigen ketjap marinade, afgemaakt met Oosterse kruiden. Deze marinade biedt de spareribs diepgang en is goed van smaak. De marinade is goed ingebakken en daarmee hebben ze de juiste korst gecreëerd. De korst zorgt daarmee voor de benodigde extra bite bovenop het malse vlees.

De ketjapsmaak van deze spareribs laat het gerecht erg lijken op de traditionele varkens spareribs. De malsheid van het kalfsvlees is heel goed. Overwegend zijn we dus erg positief over deze zoete spareribs. Toch zijn er ook wat minpunten. Onderweg komen we wat verdwaalde botsplinters tegen en is het vlees iets te ver gegaard. Iets meer bite zou deze spareribs denk ik ten goede komen.

De eindbeoordeling

Wanneer je weet wat je kunt verwachten bij The Palm kun je niet anders dan positief zijn over de spareribs. Eigenlijk is het ook wel eens een aangename afwisseling voor sparerib liefhebbers om eens een andere smaakbeleving te krijgen. Wel schiet The Palm een beetje te kort in de bijgerechten en kun je waarschijnlijk beter vlees dan vis kiezen. De sfeer is niet echt ons ding. Ze zetten iets teveel in op een luxe uitstraling en dat zie je dan ook terug in de prijzen van de kaart. De kwaliteit van het vlees is goed, maar daar lijkt het beste dan ook mee gezegd. De muziek, het personeel, de aankleding en het menu passen toch niet zo goed bij elkaar dat wij hier nog een keer terug willen komen.

Wil je zien hoe de andere restaurants van in de regio Breda scoren, bezoek dan onze reviewsite.

Locatie:

Meer in de buurt:

Popocatepetl Breda
Breda

Popocatepetl Breda

De bijna onuitspreekbare naam van het restaurant blijkt een vernoeming naar een vulkaan in Mexico, daarom dus ook een Mexicaanse kaart.

Meer »
Bergsch Bakhuys
Breda

‘t Bergsch Backhuys

Bij ‘t Bergsch Backhuys staat nu een Indiase chef-kok achter het fornuis. Zijn hand is duidelijk zichtbaar op de menukaart waarop

Meer »
Con Fuego Breda
Breda

Con Fuego Breda

Con Fuego is een grillrestaurant gevestigd op de grote markt in Breda. De sfeer is er gemoedelijk en de kaart een

Meer »