Texas Bar and Grill Terheijden

2.2/5
” De droogte van Texas is helaas ook kenmerkend voor deze spareribs “
Texas Bar&Grill
Yihaa! We gaan spareribs eten in het Wilde Westen bij Texas Bar & Grill. Dit Amerikaanse steakhouse is een opvallende verschijning in Terheijden, waar een ware cowboy ranch aan het water ligt. Binnen worden we ontvangen door de sheriffs en zijn we onder de indruk van de western sfeer die ook hier duidelijk naar voren komt. In dit walhalla voor barbecue liefhebbers gaan we de spareribs testen!

Wat krijg je voor je geld?

  • Één mega rib
  • Een minimale hoeveelheid koolsalade
  • Geen friet (deze dient apart besteld te worden)

De menukaart bij Texas Bar and Grill bestaat uiteraard voornamelijk uit vleesgerechten. Vandaag ben ik met vrienden en besluiten we eerst een combinatie van voorgerechten te bestellen alvorens we allen de spareribs bestellen. Als een stel aasgieren worden de voorgerechten vlot naar binnen gewerkt. Deze smaken goed en dit belooft veel voor de spareribs die we hebben besteld. Bij Texas Bar and Grill worden de spareribs langzaam gegaard en afgelakt met een huisgemaakte lak volgens de menukaart. De spareribs kosten € 17,00 waarbij friet extra bijbesteld moet worden voor nog € 3,00.

Wat ligt er op het bord

Geen bord vandaag, want de sparerib wordt op een plate op papier geserveerd als in een echte Amerikaanse grill house. Het formaat van de sparerib valt op, deze is namelijk gigantisch! Daarnaast een flinke mand friet, die we achteraf gezien makkelijk hadden kunnen delen. Tot slot nog een miniscule (of lijkt hij miniscuul naast de rib?) koolsalade. De smaak van de friet is prima, de koolsalade verder niet erg bijzonder.

De smaak van de spareribs

We hoeven vandaag geen honger te lijden, want zoals gezegd ligt voor me één van de grootste ribben die ik ooit voor mijn neus heb gehad. De spareribs zijn verder mooi opgemaakt met wat lente en rode ui, maar zien er wel wat droog uit.

Na enkele happen genomen te hebben overheerst teleurstelling. Deze spareribs zijn inderdaad langzaam gegaard in een smoker. Dit is vooral te proeven in de textuur van het vlees, maar zijn redelijk smakeloos. Houtsnippers bij het rookproces hadden wellicht nog  extra toevoeging in smaak kunnen brengen hierin. Verder lijken de spareribs op een te hoge temperatuur te zijn gegaard, want naast de rooksmaak zijn de spareribs vooral erg droog. Wanneer spareribs goed gerookt zijn hebben ze weinig saus nodig. Dit zal ook de gedachtegang van de kok zijn geweest, maar in dit geval zorgt het gebrek aan saus vooral voor een nog droger geheel met een licht zoete tint.

Behalve de hoeveelheid dus niet veel positiefs te melden over deze ribs. Het is jammer dat het zo uitpakt vandaag met deze ribs, want wanneer Texas Bar and Grill het bereidingsproces goed onder controle gaat krijgen hebben deze spareribs best potentie.

De eindbeoordeling

Helaas een gemiste kans vandaag. Dat lag zeker niet aan de sfeer in het restaurant en ook van het voorgerecht hebben we genoten. Over de spareribs zijn we minder te spreken. Het proces rondom de bereiding kan en moet beter om ons nog eens terug om de tafel te krijgen bij Texas Bar and Grill.

Wil je zien hoe de andere restaurants van in de regio Breda scoren, bezoek dan onze reviewsite.

Locatie:

Meer in de buurt:

Breda

Gauchos Breda

Als liefhebber van de Argentijnse grill zijn mijn verwachtingen hoog. De Argentijnse keuken staat namelijk bekend om heerlijke vleesgerechten bereid op

Meer »
Ribsfactory
Breda

Ribsfactory Breda

Op de menukaart van Ribsfactory staan plots ook een aantal hip benoemde spareribs die mijn wenkbrauwen af en toe doen fronzen.

Meer »