Sparerib Express Breda

2.3/5
” De heetste spareribs ooit zijn zo heet dat ze nauwelijks eetbaar zijn. “
Sparerib express
De restaurants zijn nog altijd dicht, maar dat houdt ons niet tegen! Vandaag een take-away van de Sparerib Express in Breda. Met de marketing van dit franchise concept zit het wel goed, maar komt de kwaliteit daadwerkelijk overeen met de verkoopslogans? Nou wij hebben het getest! Check het in deze review en bepaal of jij hier ook ga voor de afhaal.

Wat krijg je voor je geld?

  • 1,5 rib per portie
  • Alles mooi verpakt
  • After dinner cleaning kit
  • Geen friet..

Wanneer je Googled op spareribs bestellen kun je bijna niet om Sparerib Express heen. Met inmiddels 74 vestigingen zijn ze een echt spareribs begrip geworden. Ambachtelijk bereid en in vijf verschillende smaken verkrijgbaar. Daarnaast nog verschillende menu aanbiedingen voor hele gezinnen. Hoe mooi kan het zijn?

Wij besluiten voor twee porties spareribs te gaan, een portie sweet en de ander hot. De vriendelijke dame aan de telefoon vraagt of we hier een menu van willen maken met een bijgerecht naar keuze. “Is goed, graag frietjes erbij dan”, “helaas dat bieden we niet aan meneer, ik vind het ook raar”. Vreemd, maar van de andere keuzes word ik niet echt vrolijk en daarom bestellen we de twee porties maar los en regelen we zelf wat friet vandaag. Voor de take-away ribs betaal je € 18,95 en krijg je 650 gram spareribs, wat ongeveer 1,5 rib in totaal is.

Wat zit er in de doos

De spareribs zijn keurig verpakt in een soort fancy gebaksdoos met daarnaast nog netjes rib-specifieke doosjes waarop direct de smaak herkenbaar is. Sparerib Express Breda heeft ook dit onderdeel in ieder geval keurig op orde en levert het compleet af met een pakketje vochtige doekjes, servetten en tandenstokers. Verder valt het op dat de vliezen van de spareribs netjes verwijderd zijn, dit gebeurt te weinig, maar belooft veel goeds!

De smaak van de ribs

Daar gaan we dan, twee verschillende smaken, die we vandaag testen. De smaken naturel, barbecue en sweet & spicey laten we voor een andere keer.

We beginnen met de hot-variant. Auch! Misschien was dat een verkeerde keuze om mee te starten! De spareribs zijn namelijk zo hot, dat de tong gaat tintelen, de smaakpapillen blokkeren en de neus begint te druipen. Wat dat betreft echt hot dus! Ik hou van pittige ribben, maar hier slaat het wel door en lijkt het alsof je een stuk vlees met ruim aangebrachte hete sambal aan het eten bent. Wanneer de marinade de tijd krijgt langer in het vlees te trekken, wordt de smaak vaak wat milder. Bij deze spareribs is dat dus zeker niet het geval.

Na een korte pauze om bij te komen beginnen we aan de zoete variant. Zowel ik als mijn tafelgenoot zijn beide geen fan van deze marinade. Spareribs associeer ik niet met gezond, maar bij deze chemische ketjap-barbecue-achtig marinade voel je jezelf direct wel héél onverantwoord bezig. De ketjap druipt er vanaf. Daarnaast is deze smaak  erg overheersend en gewoonweg dus niet lekker en te veel van het goede. De gekozen smaken vallen dus niet geheel in de smaak.

Dan het vlees zelf, die is verder van een redelijke kwaliteit. Het vlees moet je losscheuren van het bot, wat in dit geval een best lekker bite geeft. Er zijn weinig vette stukken te ontdekken en zoals eerder aangegeven is ook het vette vlies aan de onderzijde netjes verwijderd. Wel zijn deze spareribs duidelijk gekookt, want naast de saus op de bovenzijde is er niet veel smaak doorgedrongen in het vlees zelf.

De eindbeoordeling

De spareribs van Sparerib Express Breda slaan wat mij betreft de plank redelijk mis. Te weinig diepgang in de smaak van het vlees, terwijl de gekozen sausen heel erg overheersend zijn. Misschien zijn door de hete saus de smaakpapillen wel enigszins lamgeslagen en moeten we daarom later andere smaken van deze toko nog eens uittesten. Voor nu is het resultaat teleurstellend en onvoldoende.

Tot zover de review van Sparerib Express in Breda. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, lees dan meer op onze reviewsite.

 

Locatie:

Meer in de buurt:

spareribs breda
Breda

Publieke werken Breda

Publieke Werken Breda staat bekend om het 3-gangen keuzemenu. Op het keuzemenu staan geen spareribs, daarom bestellen van de kaart. De

Meer »
Breda

Gino’s Zevenbergen

Bij binnenkomst kijken we elkaar bedenkend aan, het restaurant ziet er vrij kaal en sfeerloos uit, een beetje de uitstraling van

Meer »
de beren breda
Breda

De Beren Breda

Nog niet zo lang geleden had de Beren een interessant driegangen menu en diverse specials waaronder onbeperkte spareribs. In de nieuwe

Meer »