Rum Runners Bonaire

3.7/5
” Voor barbecue ribs met een krokante korst ben je bij Rum Runners op het goede adres! “
Rum Runners spareribs
Hoewel je bij de naam Rum Runners eerder aan een café of cocktailbar denkt, is dit echter één van de mooist gelegen restaurants van Bonaire. Gevestigd op het hotelcomplex van Captain Don’s zit je bij het restaurant Rum Runners prachtig op de rotsen aan zee. S’avonds geniet je hier van een prachtige zonsondergang waarna je vervolgens van bovenaf een mooi zicht hebt op de grote tarpon vissen. We weten dat de pizza’s hier lekker zijn, maar gezien de tip die we op social media kregen moet dit ook gelden voor de spareribs. Vandaag gaan we dat testen!

Wat krijg je voor je geld?

  • Een flinke volledige rib
  • Vers bereide groenten
  • Zoete aardappel friet
  • Mayonaise en ketchup

Bij Rum Runners tref je een vrij uitgebreide menukaart, waarbij naast de normale dinergerechten ook een uitgebreid pizzamenu is uit de steenoven. De spareribs staan omschreven als een Rum Runners classic die op de barbecue en met een honing marinade bereid zal gaan worden. Inclusief friet en groente betalen we hier $ 24,50 voor de spareribs.

Eerdere bezoeken

Hoewel we Rum Runners al veel vaker hebben bezocht, kan ik me niet herinneren dat de spareribs standaard op het menu stonden. Wel waren de spareribs eerder onbeperkt verkrijgbaar op de BBQ avond van Rum Runners. Deze heb ik wel eerder op, maar kwamen toen niet in aanmerking voor een review omdat het niet om een regulier gerecht ging.

Wat ligt er nu op het bord

Een mooie houten plank waarop de houtskool gegrilde hele rib netjes bovenop de gekookte groenten ligt. Met daarnaast een schaal zoete aardappel friet en apart een fles mayonaise en ketchup op tafel. De sparerib zit er mooi egaal en smakelijk uit door de grill strepen op het vlees. De groenten eronder zijn vers en is een mix van onder andere broccoli, spinazie en courgette, prima in combinatie met deze spareribs. Ook de friet is goed gebakken en smaakvol.

De smaak van de spareribs

Het is een mooi stuk vlees, zonder droge of vette stukken, waarbij vooral de krokante korst heel erg in de smaak valt. De korst heeft de typische rokerige houtskool smaak die je enkel krijgt van het daadwerkelijk bereiden op een barbecue. Dit in combinatie met een goede bite van het vlees waarbij het vlees toch goed loskomt van de botten maakt het dat de spareribs bij Rum Runners prima van smaak zijn. Toch ontbreekt er ook wel het één en ander in de smaak van de ribs. Buiten de korst smaakt het vlees van de spareribs zelf flauw en komt er enkel een vrij standaard barbecue saus naar voren komt. De beloofde honey jerk marinade smaak is nergens te bekennen.

De eindbeoordeling

Hou je van BBQ spareribs, dan ben je bij Rum Runners zeker aan het goede adres. De maaltijd is verder mooi compleet en de krokante korst verdiend een bijzondere vermelding. Wel zou wat meer zorg in de voorbereiding van het vlees gestopt kunnen worden, waardoor de spareribs (nog) smaakvoller zullen worden.

Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

Locatie:

Meer in de buurt:

Holy Smoke Bonaire
Bonaire

Holy Smoke Bonaire

Bonaire is een eiland vol met foodtrucks en huiskoks die via Facebook hun etenswaren aanbieden. Holy Smoke is er hier één

Meer »
El Mundo spareribs Bonaire
Bonaire

El Mundo Bonaire

Wanneer de spareribs arriveren, zijn de verwachtingen positief. Een flinke en vlezige rib die er goed gemarineerd uit ziet en met

Meer »