Popocatepetl Breda

3.7/5
” Lekkere spareribs in een leuke atmosfeer bij een onuitspreekbare locatie :D “
Popocatepetl Breda
Op een zonnige vrijdagmiddag zijn we in Breda op zoek naar een leuk plaatsje. Met nog geen planning voor het avondeten schuiven we aan op het terras van Popocatepetl. Het uitzicht op de Havenmarkt nodigt uit voor een paar smaakvolle biertjes, waarna we eens onderzoek gaan doen naar de oosprong van het restaurant en de spareribs op de kaart.

Wat krijg je voor je geld?

  • Twee gehele ribben
  • Kruidige friet
  • Bakje salade
  • Mayonaise en chipotlemayonaise

De bijna onuitspreekbare naam van het restaurant blijkt een vernoeming naar een vulkaan in Mexico, daarom dus ook een Mexicaanse kaart. Bij Popocatepetl waan je jezelf ook binnen in Mexicaanse sferen door het kleurrijke geheel en het schaaltje nacho’s van het huis. Op de menukaart staan de famous ribs in normale of XL porties en te kiezen tussen zoet of pittig. Wanneer ik om een XL variant vraag met een mix van zoet en pittig is dat geen enkel probleem. Voor de XL portie betaal je €21,50.

Wat ligt er op het bord

Een totaal van twee gehele ribben, verdeeld over vier helften. De spareribs zien er goed uit, de pittige ribben hebben een grill look, de zoete ribben meer een sausig oppervlak. Verder krijgen we kruidige friet, een bakje salade, mayonaise en chipotlemayonaise. De bijgerechten hebben een duidelijke Mexicaanse twist en zijn smaakvol. De friet is goed gebakken en bijzonder van smaak door de kruiden. De salade is vers en door de jalapeños flink pittig maar lekker.

De smaak van de ribs

Het bereidingsproces van beide smaken spareribs zijn grotendeels hetzelfde. De spareribs zijn in de voorbereiding gekookt, waardoor het vlees erg wit oogt. Het vlees is hierdoor wel erg mals en eenvoudig van het bot te scheuren. Het vlees is verder ook goed van textuur, niet vet en heeft daardoor een prima bite. Wel een duidelijk minpunt is dat bij ieder bot een randje vet zit aan de onderzijde, als een soort elastiek stukje vet. Dit had voorkomen kunnen worden door het vlies aan de onderzijde grondig te verwijderen.

De spareribs zijn niet moeilijk van elkaar te onderscheiden, want er zijn ook wel degelijk verschillen in de voorbereiding. De pittige ribs hebben een harde korst, die vooral op smaak is gebracht met een pittige rub. In de harde korst proef je ook de authentieke grill smaak wat deze spareribs bij Popocatepetl tot mijn favoriet maakt. Bij de zoete ribben is de smaak ook goed, maar hier komt de smaak vooral tot stand door dat op het laatste moment de Jack Daniels saus er op is gelakt. Deze saus smaakt prima, maar zijn niet echt in het vlees getrokken helaas.

De eindbeoordeling

De spareribs van Popocatepetl zijn goed van smaak, maar hebben nergens een echte wow-factor. Voor mij zijn de pittige ribben hier favoriet omdat deze wat meer diepgang in smaak hebben dan de zoete. Mocht je in de buurt zijn van een Popocatepetl zaak kun je hier rustig de spareribs bestellen. Zowel ik als mijn partner hebben genoten van de sfeer. De door haar bestelde enchiladas waren overigens ook heerlijk.

Tot zover de review van Popocateptl in Breda. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, lees dan meer van onze reviews.

Locatie:

Meer in de buurt:

de beren breda
Breda

De Beren Breda

Nog niet zo lang geleden had de Beren een interessant driegangen menu en diverse specials waaronder onbeperkte spareribs. In de nieuwe

Meer »