Momfer de Mol Den Haag

1/5
” Deze spareribs zijn waarschijnlijk alleen lekker wanneer je volledig dronken en hongerig om de snack kaart vraagt “
Momfer de Mol is een populair café in Den Haag vernoemd naar het personage uit de fabeltjeskrant. Het café is onlangs vijfde geworden in de café top 100 en ten tijde van ons bezoek is het er gezellig druk, vooral buiten op het kleine terras. Achterin het café is een rustig eetgedeelte waar wij ons buigen over de kleine kaart. 

Wat krijg je voor je geld?

  • Meer een snack
  • Vijf gepaneerde spareribs
  • Soja dipsaus

Via een artikel uit 2018 gevonden via Google staat Momfer de Mol bij de top 5 van beste ribs in Den Haag. Er heerst daarom teleurstelling wanneer de spareribs niet meer als gerecht terug te vinden is. Wel zijn er nog ‘crispy ribs’ te vinden in het Sharing gedeelte, deze staan omschreven als dubbel gepaneerde spareribs met een spicy soja dip voor € 8,50. Het is dus momenteel meer een snack voor bij de alcoholische versnapering. Vraag is dan of de spareribs een echte review moeten ondergaan, maar omdat we toch wel nieuwsgierig zijn naar gepaneerde ribs gaan we toch maar voor de test!

Wat ligt er op het bord

Tja, het is een snack, dus heel veel aan opmaak is er niet te verwachten. Voor onze neus staat een klein bordje met servetten en vijf gepaneerde ribben, dat wordt dus vechten om netjes te kunnen sharen. Verder over de spareribs een klein beetje groen als garnering en ernaast het bakje soja dipsaus. De servetten gaan we nodig hebben, want de spareribs zijn glimmend uit de frituur gekomen.

De smaak van de ribs

Eerder dacht ik niet dat het mogelijk was gepaneerde of gefrituurde spareribs voor je neus te krijgen. Bij Momfer de Mol krijg je direct beide! Bijzonder is het wel, bijzonder smaakvol helaas niet. Hoewel de spareribs onder de paneerlaag nog best mals zijn en er voldoende vlees aan de botten zit is er (naast de frituursmaak) verder weinig smaak te bekennen.  Kentucky Fried Ribs doet het aan denken. Dit is vast wel lekker in combinatie met een flinke slok bier op. Op zulke momenten vind ik ook alles lekker, als het maar vet en veel is. De soja saus is verder nog wel lekker, maar is ook hard nodig om verder wat smaak te geven aan de ribs.

Wat is er dan gebeurt met de spareribs van Momfer de Mol? De ober geeft aan dat de spareribs sinds de lockdown niet meer op het menu staan. Om de spareribs op te maken zijn ze de ribs in deze vorm als snack gaan verkopen en dit bleek voor hun een hit. Deze snack schijnt dus goed te lopen en op het terras zie ik ook enkele porties staan. Op het gezellige terrasje lijken de gasten wel te genieten van deze ribs, hoewel het maar zeer de vraag is in hoeverre zij nog in staat zijn deze spareribs objectief te beoordelen.

De eindbeoordeling

Nee, helaas is dit voor echte spareribs liefhebbers zwaar onvoldoende. Wanneer de spareribs weer als volwaardig gerecht op de menukaart komt te staan ga ik graag langs om deze review te herzien. Als snack kun je deze spareribs als liefhebber overslaan en zelf aan de slag gaan met paneermeel en een frituur voor bereiding van spareribs kan ik bij deze ook definitief afraden. Het café is verder gezellig, de medewerkers vriendelijk en behulpzaam. Ga dus rustig borrelen bij dit café want ze zijn ongetwijfeld terecht bij de top 5 van Nederland geëindigd als café.

Tot zover de review van Momfer de Mol in Den Haag. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, lees dan meer van onze reviews.

Locatie:

Meer in de buurt:

Den Haag

Rootz Den Haag

Het is een heerlijk zonnige dag en daarom kunnen we genieten van het mooie terras hier midden in het centrum van

Meer »