Madame Delicieux Made

1.2/5
” Op een all-you-can-eat avond niet meer willen bestellen, want niet alleen onze humor was veel te droog “
Madame Delicieux
Vanavond organiseert Madame Delicieux een all-you-can-eat spareribs avond. Madame Delicieux is een brasserie in Made vlakbij Breda. Voor onze mannenavond een mooie gelegenheid hier de spareribs eens te gaan testen. Met tafelgasten die normaal gesproken een half paard op kunnen schuiven we hongerig aan en zijn we klaar voor grote schalen spareribs!

Wat krijg je voor je geld?

  • Onbeperkt droge spareribs
  • Drie smaken: zoet, pittig en knoflook
  • Friet en koolsalade
  • Brood met smeersels

Madame Delicieux staat eigenlijk meer bekend als een lunch en borrel café. In het weekend kun je er ook terecht voor diner en staan de spareribs voor € 22,50 op de menukaart. Ongeveer eens per jaar organiseert Madame Delicieux een all-you-can-eat spareribs avond. De AYCE spareribs kosten vanavond maar € 20,00 en dus de perfecte avond om te reviewen. In de warmhoud schalen zijn er drie spareribs te verkrijgen, zoet, pittig en knoflook.

Wat ligt er op het bord

In beginsel niets, het is namelijk de bedoeling dat je zelf je spareribs opschept. Wel wordt er op tafel naar wens nog brood met smeersels geserveerd en kun je friet met mayonaise en een salade krijgen. De friet is niet van de beste kwaliteit, de koolsalade valt bij mij wel in de smaak. Wanneer we de spareribs in de schalen gaan bekijken valt het vooral op dat de spareribs er erg droog uitzien.

De smaak van de ribs

Belangrijkste is natuurlijk de smaak van de ribs. Hierover is maar één oordeel mogelijk; deze zijn namelijk bedroevend slecht. Vooral de knoflook en pittige varianten zijn gort droog en zijn zo taai en droog dat het lijkt alsof ze enkel in de warmhoud bakken gegaard zijn. Doordat deze ook nog enkel in een droge rub zijn gezet smaken ze ongeveer zoals mijn schoenzolen in een zandbak met een dry-rub kruidenmengsel. De zoete spareribs zijn in ieder geval in een natte marinade gezet, wat ervoor zorgt dat deze iets beter naar binnen gewerkt kunnen worden, al gaat ook dit nog niet van harte. Na drie spareribs hou ik het voor gezien, ik krijg ze simpelweg niet meer weg. Ook mijn normaal zo hongerige tafelgenoten lijken sneller dan normaal uitgegeten te zijn, hoewel ze voor de vorm nog wel één of twee ribjes meer hebben weggewerkt.

De eindbeoordeling

Hopelijk zijn de spareribs op de normale dinerkaart van betere kwaliteit, maar er is allesbehalve sprake van promotie door het organiseren van deze avond. De bereiding voor de dinerkaart zal echt anders moeten, anders kunnen deze spareribs beter van de menukaart af. Van de AYCE avonden bij Madame Delicieux kun je in ieder geval beter wegblijven.

Tot zover de review van Madame Delicieux. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren in regio Breda, lees dan onze andere reviews.

 

 

Locatie:

Meer in de buurt:

Ribsfactory
Breda

Ribsfactory Breda

Op de menukaart van Ribsfactory staan plots ook een aantal hip benoemde spareribs die mijn wenkbrauwen af en toe doen fronzen.

Meer »
Popocatepetl Breda
Breda

Popocatepetl Breda

De bijna onuitspreekbare naam van het restaurant blijkt een vernoeming naar een vulkaan in Mexico, daarom dus ook een Mexicaanse kaart.

Meer »