Le Borsalino Den Haag

3.1/5
” Liefduh gaat doah Duh Haag! “
Le Borsalino
Dankzij een tip via de website gaan we op bezoek bij Le Borsalino. Zeer vriendelijk worden we begroet in dit authentieke Haagse restaurant met deels een gezellig bruincafé uitstraling en achterin een soort grill restaurant met heuse tafelgourmet. De naam van het restaurant doet eerder denken aan een Italiaan, maar de kaart toont veel BBQ gerechten en spareribs in het bijzonder. Hier zitten we dus wel op onze plek!

Wat krijg je voor je geld?

  • Onbeperkt spareribs
  • Keuze uit vier smaken
  • Friet, stoofpeertjes en twee sauzen

Het is nog vroeg op de avond, maar de spontane serveerster en barman staan gelijk voor ons klaar. Al snel krijgen we een heerlijk bruisend getapt biertje en ontvangen we de menukaart. Hier worden we gelijk vrolijk van, want er zijn maar liefst vijf smaakvarianten spareribs die zowel per portie als onbeperkt besteld kunnen worden. Voor de onbeperkte spareribs betaal je slechts € 2,00 meer, namelijk € 21,50, waarbij je ook onbeperkt friet en sauzen bij kunt bestellen. Deze keuze is dus niet zo moeilijk.

Maar met welke smaak te beginnen? Tussen de keuzes zitten een paar bijzondere varianten, zoals oriëntaals gemarineerde spareribs met als omschrijving kerrie, appel en sherry. Ook worden er zoetzure spareribs met een ananas erop aangeboden, maar nee dat klinkt te gezond. Uiteraard benieuwd naar de marinade van de chef (zoete spareribs) kiezen we voor deze en later voor de hot chili variant.

Tijdens het wachten ontvangen we nog een lekkere tomatensoep van het huis, een leuk extraatje, maar vrij vlot krijgen we de de eerste portie van drie spareribs geserveerd.

Wat ligt er op het bord

Ze zien er smaakvol uit, gegarneerd met gefrituurde uitjes, maar zijn wel aan de kleine kant. Als opmaak op het bord een klein beetje salade. Verder worden er nog stoofpeertjes geserveerd en krijgen we natuurlijk friet met mayonaise en ook knoflooksaus. De friet is lekker knapperig, de stoofperen een leuke extra, de salade had wat mij betreft wel een normale portie mogen zijn. Al met al niet te klagen over de bijgerechten.

De smaak van de ribs

We beginnen met de bovenste en meest dikbevleesde rib. Het begin is goed, waarbij vooral de marinade gelijk erg lekker is. De marinade lijkt een combinatie van ketjap en barbecuesaus. Niet de meest originele smaak, want de uitkomst is voornamelijk zoet, maar wel lekker! De spareribs zijn gekookt, maar de smaken zijn toch redelijk goed in het vlees getrokken. Wel valt op dat het vlees zelf niet van de beste kwaliteit is, met wat vette randen en stukken in het vlees, ook is het vlies niet verwijderd. Desondanks was de smaak van deze eerste rib nog best goed en hebben we zin in meer! Echter valt op dat de onderste 2 ribs er iets anders uitzien. Ze zijn smaller en vetter, de smaak is met de marinade uiteraard nog goed, maar de 2e en 3e rib bevatten minder vlees, relatief meer vet en wat botsplinters wat de ervaring van de eerste rib wat verder omlaag brengt.

Na deze portie bestellen we nog één hot chili sparerib, benoemd naar deze smaak. De sparerib wordt al snel geserveerd, maar is een relatief kleine dunbevleesde sparerib. Ook hier is de marinade echter lekker, waarbij vooral tabasco naar voren komt in de smaak. Wel lijkt deze sparerib iets te lang doorgekookt, want de sparerib heeft een taaiere textuur dan de voorgaande ribs. Daarmee is deze sparerib als slotstuk toch de minste van de vier spareribs.

De eindbeoordeling

Het begin was veelbelovend en toont aan dat de spareribs bij Le Borsalino wel potentie hebben. De smaak van de marinades en de bijgerechten zijn goed en ook de prijs voor onbeperkte spareribs is prima. Helaas is de kwaliteit van het vlees minder goed en is het proces van (voor)bereiding niet helemaal consistent. Het verwijderen van het vlies van de spareribs zou er al voor zorgen dat de spareribs minder vet zijn, wat de kwaliteit ten goede zou komen. Misschien is een ander inkoopkanaal voor de spareribs echter aan te raden. Dankzij de marinade nog wel een voldoende, maar met ruimte voor verbetering. De sfeer is in ieder geval wel iets om voor terug te komen!

Tot zover de review van Le Borsalino. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren in regio Den Haag, lees dan onze andere reviews.

 

 

Locatie:

Meer in de buurt:

El Mamma BBQ
Den Haag

El Mamma BBQ Den Haag

El Mamma BBQ  lijkt zich te specialiseren in spareribs, deze staan dan ook duidelijk bovenaan op de op de menukaart en

Meer »
Boterhuis Delft
Den Haag

Boterhuis Delft

Grand-Café Boterhuis oogt sfeervol. Het café ken meerdere zitgedeeltes en je voelt jezelf er makkelijk thuis door de huiselijke sfeer die

Meer »