King of Ribs Bonaire

2.5/5
” Met deze karige ribs is King of Ribs duidelijk van de troon gestoten “
King of Ribs Bonaire
Is King of Ribs daadwerkelijk de koning van de spareribs op Bonaire? Dat mag bewezen worden! De spareribs zijn te bestellen als half ribs, full slab of mixed ribs in twee varianten, original of hot. Ik bestelde de original full slab, maar er zijn ook mix opties verkrijgbaar bijvoorbeeld met half of full ribs en kipspies of tenderloin. Dat maakt de keuze interessant!

Wat krijg je voor je geld?

  • Een kleine smalle rib
  • Franse frietjes
  • Bolletje salade
  • Mayonaise en ketchup

King of Ribs ligt aan de boulevard van Kralendijk en is een restaurant dat we al vele malen hebben bezocht in het verleden. De naam spreekt natuurlijk elke spareribs liefhebber aan, maar zijn ze echt zo goed? Op de menukaart staan dus drie varianten van smaak, voor allen wordt er tegenwoordig een prijs van $ 22,25 gerekend ($ 2,50 verhoging ten opzichte van vorig jaar).

Eerdere bezoeken

De spareribs zijn bij eerdere bezoeken nooit slecht, maar met een marketingnaam als King of Ribs verwacht je meer. De spareribs die hier geserveerd werden zijn goed van smaak, maar zijn tot op heden alles behalve dikbevleesd te noemen. Het zijn wat karige en kleine spareribs met een lekkere zoete marinade. Het beetje vlees is wel lekker mals en valt goed van het bot. Vorig jaar werden de ribs beoordeeld met een matige score van 2,8 sterren.

Wat ligt er op het bord

Ook nu arriveert het bord en is de portie wat teleurstellend. Vandaag ligt er echt een dun ribbetje voor mijn neus, met verder  franse frietjes en een bolletje koolsalade. Mayonaise en ketchup krijg je er in een bakje met losse zakjes bij. De friet en het bolletje salade zijn verder goed, maar tilt het gerecht niet naar een hoger niveau.

De smaak van de spareribs

Zoals gezegd is het een kleine rib, die verder wel egaal is en daarmee redelijk eenvoudig te bereiden is. De marinade is nog hetzelfde als voorheen, smaakvol en zoet. In tegenstelling tot eerdere bezoeken is de saus ook aardig ingebakken in plaats van erop gesmeerd, wat ook mijn voorkeur heeft. Het vlees is nog altijd mals en komt makkelijk los van de botten. Echter zijn de spareribs los van deze pluspunten echt te klein om als goede maaltijd neer te zetten. In mijn ogen kan je het als zelfbenoemde King of Ribs eigenlijk niet maken om deze spareribs als full slab voor iemands neus te zetten.

De eindbeoordeling

De spareribs bij King of Ribs zijn niet verbeterd ten opzichte van eerdere bezoeken. Ik kan me voorstellen dat veel toeristen de spareribs op zichzelf best wel prima zullen vinden. Spareribs liefhebbers zullen echter niet enthousiast worden van deze spareribs en kunnen beter naar één van de andere restaurants op Bonaire. Wil je weten welke? Lees dan deze reviews van de restaurants op Bonaire.

Locatie:

Meer in de buurt:

El Mundo spareribs Bonaire
Bonaire

El Mundo Bonaire

Wanneer de spareribs arriveren, zijn de verwachtingen positief. Een flinke en vlezige rib die er goed gemarineerd uit ziet en met

Meer »
Foodies Boniare
Bonaire

Foodies Bonaire

Op advies van een vriend gaan we de spareribs bij Foodies opnieuw een kans geven. Een eerder bezoek is niet echt

Meer »