De spareribs die aankomen zien er goed uit. Het is één volledig rib, vlezig en flink van formaat. Wel oogt hij wat droog en had de bovenkant van wat meer saus voorzien mogen zijn. Daarnaast valt op dat het vlies niet is verwijderd aan de onderzijde wat de onderzijde vettig maakt.
Het vlees is smaakvol. De smaken zijn goed ingetrokken. Je proeft dat de ribs gekruid zijn met onder meer paprikapoeder en chiliflakes. De geheimzinnige glace is een zoete BBQ saus die ook in de korst is ingetrokken. Deze had wat ruimer aangebracht kunnen worden, zodat de korst wat minder droog zou zijn. Jammer, want dat is uiteindelijk het grootste kritiekpunt op deze spareribs.
De spareribs zijn mals, maar hebben nog wat bite. Het vlees valt dus niet geheel van het bot af. Qua structuur, kruiden en saus is het geheel smaakvol. De smaak van kruidig en zoet is een lekkere combinatie, het pittige wat de ober aangaf herken ik verder niet terug.
Al met al lekkere ribs, die een hele hoge score zouden kunnen krijgen wanneer ze korter gegaard waren of van meer saus voorzien waren. Eventueel een extra saus bij het gerecht toevoegen had dit wellicht nog enigszins kunnen maskeren.
Van de bijgerechten worden we verder niet erg gelukkig. Er is geen salade te bekennen. De huisgemaakte friet met knoflookmayonaise zijn vooral heel erg vettig.
Met de prijsstelling van de spareribs is Joe’s restaurant bij mijn weten momenteel de duurste aanbieder van Bonaire. De spareribs hebben ook de potentie om de beste te zijn gezien de smaken, structuur en hoeveelheid. Vanavond wordt dit echter niet helemaal waar gemaakt. Om tot een hogere score te komen moet gelet worden op het verwijderen van het vlies, de garing en zal het geheel met bijgerechten verbeterd moeten worden.
Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.