Joe´s restaurant Bonaire

3.5/5
” Deze spareribs hebben vandaag net te lang gegaard en zijn daarom wat droog “
Joes restaurant spareribs
Joe´s restaurant is gestart als een grill house met inmiddels een gevarieerde kaart. Bij de “all time favourites” staan de spareribs op het menu voor een prijs van $ 26,50. Het menu geeft niet veel prijs over de marinade of smaak, er staat enkel “glaze” benoemd. Navraag bij de ober geeft niet veel meer duidelijkheid, een beetje zoet en beetje pittig geeft hij aan.

Wat krijg je voor je geld?

  • Een hele rib aan 1 stuk
  • Klein schaaltje friet
  • Geen salade of sides

De spareribs die aankomen zien er goed uit. Het is één volledig rib, vlezig en flink van formaat.  Wel oogt hij wat droog en had de bovenkant van wat meer saus voorzien mogen zijn. Daarnaast valt op dat het vlies niet is verwijderd aan de onderzijde wat de onderzijde vettig maakt.

Het vlees is smaakvol. De smaken zijn goed ingetrokken. Je proeft dat de ribs gekruid zijn met onder meer paprikapoeder en chiliflakes. De geheimzinnige glace is een zoete BBQ saus die ook in de korst is ingetrokken. Deze had wat ruimer aangebracht kunnen worden, zodat de korst wat minder droog zou zijn. Jammer, want dat is uiteindelijk het grootste kritiekpunt op deze spareribs.
De spareribs zijn mals, maar hebben nog wat bite. Het vlees valt dus niet geheel van het bot af. Qua structuur, kruiden en saus is het geheel smaakvol. De smaak van kruidig en zoet is een lekkere combinatie, het pittige wat de ober aangaf herken ik verder niet terug.

Al met al lekkere ribs, die een hele hoge score zouden kunnen krijgen wanneer ze korter gegaard waren of van meer saus voorzien waren. Eventueel een extra saus bij het gerecht toevoegen had dit wellicht nog enigszins kunnen maskeren.
Van de bijgerechten worden we verder niet erg gelukkig. Er is geen salade te bekennen. De huisgemaakte friet met knoflookmayonaise zijn vooral heel erg vettig.

Met de prijsstelling van de spareribs is Joe’s restaurant bij mijn weten momenteel de duurste aanbieder van Bonaire. De spareribs hebben ook de potentie om de beste te zijn gezien de smaken, structuur en hoeveelheid. Vanavond wordt dit echter niet helemaal waar gemaakt. Om tot een hogere score te komen moet gelet worden op het verwijderen van het vlies, de garing en zal het geheel met bijgerechten verbeterd moeten worden.

Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

 

Locatie:

Meer in de buurt:

Chibi Chibi Bonaire
Bonaire

Chibi Chibi Bonaire

De spareribs op het menu worden aangeboden als ‘slow-roasted ribs with orange-infused BBQ glaze’. Deze omschrijving zorgt in ieder geval naar

Meer »
Spareribs restaurant
Bonaire

Trocadero Bonaire

Op de menukaart staan als vanouds de Jack Daniels Ribs, maar zijn de Devils Ribs van de kaart verdwenen. Voor ons

Meer »