Holy Smoke Bonaire

3.6/5
” What you see is what you get bij holy smoke. Liefhebbers van gerookte spareribs moeten hier zeker heen. “
Holy Smoke Bonaire
Sinds eind 2020 staan de mannen van Holy Smoke Bonaire ieder weekend op een enorme barbecue ribben te roken in hun eigen tuin. Hongerige klanten kunnen langs de weg afhalen, zolang de voorraad strekt. Hiermee is Holy Smoke op Bonaire snel uitgegroeid tot een populaire afhaalbestemming voor spareribs.

Wat krijg je voor je geld?

  • Flinke gerookte sparerib
  • Ruime portie friet
  • Een wat minder verse salade
  • Mayonaise of satesaus naar keuze

Bonaire is een eiland vol met foodtrucks en huiskoks die via Facebook hun etenswaren aanbieden. Holy Smoke is er hier één van, maar specialiseert zich op spareribs en kalkoenbout. Op Facebook zie je veel berichten voorbij komen, met name in de weekenden, want alleen op zaterdag en zondag kan je van deze barbecue genieten. Voor een afhaalmaaltijd is de prijs aan de hoge kant, Holy Smoke vraagt voor de spareribs $ 20,00. Geen probleem, maar dit schept wel hoge verwachtingen. Voor die prijs kun je ook in vele restaurants terecht op Bonaire voor spareribs. Dus we zijn benieuwd!

Wat ligt er op het bord

Bij Holy Smoke krijg je een flinke rib, met een ruime portie friet en mayonaise of pindasaus naar keuze. Daarnaast een kleine portie met een wisselende salade. De friet is goed gebakken, zout en lekker. De salade heeft verder geen toegevoegde waarde, een paar blaadjes rucola met wat groenten uit een potje. De salade is in mijn ogen meer voor het plaatje dan voor de smaak.

De smaak van de ribs

De smaak van de spareribs zijn bijzonder. De bereiding is wat dat betreft perfect, wanneer je van gerookt vlees houdt. Het vlees is mals en je proeft dat de spareribs slow en met liefde zijn bereid. De spareribs hebben gedeeltelijk ook een korst en zeker daar waar dit wat harder is gebakken is het heerlijk en ervaar je de smaakcombinatie tussen gerookt vlees en de marinade.

Het zijn echte smoked ribs, maar de rooksmaak is wat overheersend, hierdoor zijn de andere smaken op grote delen van de rib wat minder herkenbaar. De rub en barbecuesaus proef je slechts bij vlagen. Persoonlijk vind ik naarmate ik langer door eet de rooksmaak daardoor wat eentonig worden, maar complimenten voor de bereidingswijze. Wanneer je liefhebber bent van gerookte spareribs ben je hier op het goede adres.

Een minpunt zit in de voorbereiding van het vlees, daar had meer aandacht besteed kunnen worden. Het geheel is nu wat vettig, vooral aan de onderzijde zitten vette stukken en ook het vlies is niet verwijderd. Het vooraf verwijderen van het vlies en de grotere vette stukken hadden de eetkwaliteit en beleving kunnen verbeteren. Holy Smoke kiest er nu in ieder geval voor om het te laten zitten, wat het vlees waarschijnlijk wel weer malser maakt.

De eindbeoordeling

In de bereiding van deze spareribs wordt aandacht geschonken, dat proef je. De naam Holy Smoke past helemaal bij wat je krijgt. Er is wel verdere winst te behalen in het voorbereiden van de spareribs en het toevoegen van de smaken. Iets meer aandacht in deze onderdelen zou het eindoordeel nog een stuk hoger uit laten vallen. Verder is vooral de prijs te hoog voor take-away ribs. Eerder vroeg Holy Smoke $ 15 voor hun ribs en dit is mijn ogen een betere verhouding voor afhaalmaaltijden. Anderzijds, als je van gerookte spareribs houd is het zeker een must om de spareribs van Holy Smoke te gaan proeven.

Tot zover de review van de Holy Smoke Bonaire. Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

 

Locatie:

Meer in de buurt:

El Mundo spareribs Bonaire
Bonaire

El Mundo Bonaire

Wanneer de spareribs arriveren, zijn de verwachtingen positief. Een flinke en vlezige rib die er goed gemarineerd uit ziet en met

Meer »
Foodies Boniare
Bonaire

Foodies Bonaire

Op advies van een vriend gaan we de spareribs bij Foodies opnieuw een kans geven. Een eerder bezoek is niet echt

Meer »