Hillside Bonaire

4.0/5
” Om je vingers bij af te likken, zoo lekker, maar ook echt nodig :p “
Hillside bonaire spareribs
Op onze oproep via social media met de vraag waar de beste spareribs van Bonaire te vinden zijn wordt Hillside vaak genoemd. Hillside is een iets goedkoper restaurant concept dan in het centrum van Kralendijk, maar de spareribs zijn in verhouding wel wat duurder. Vorig jaar scoorde Hillside redelijk hoog met de Beste Ribs van Bonaire en dit belooft dus veel goeds voor ons bezoek vandaag. We gaan eens kijken of de spareribs hier nog steeds de moeite waard zijn!

Wat krijg je voor je geld?

  • Flinke rib met in totaal 16 ribben
  • Smakelijke friet
  • Koolsalade
  • Op een mooie snijplank

Hillside ligt wat buiten het centrum in de wijk Antriol. Op het overdekte terras heb je een mooi uitzicht over Kralendijk. De marketing van Hillside kun je nagenoeg niet missen wanneer je rondrijdt door Bonaire, met dagelijks diverse specials en evenementen.
Op de menukaart staan de spareribs nog hetzelfde omschreven als vorig jaar, mals met een huisgemaakte marinade. De prijs is wel wat omhoog gegaan van $ 21 naar $ 23.

Eerdere bezoeken

Vorig jaar was de smaak van de marinadesaus heerlijk en dit maakte het gerecht. Echter was de consistentie tussen de drie ribben ver te zoeken en dat zorgde voor een kritiek punt. De helft van de rib was namelijk nauwelijks voorzien van saus en daarmee direct droog, saai en weinig smaakvol. Doordat de andere helft zo goed smaakte kregen de ribs toch een eindscore van 3,6 en waren het dus spareribs met potentie!

Wat ligt er op het bord

Wanneer de spareribs komen ziet het geheel er goed uit. De spareribs zijn verdeeld in vijf parten, een aanzienlijke portie van in totaal 16 ribben geserveerd op een robuuste houten snijplank. De saus is ruim en gelijkmatig verdeeld over alle ribben. Frietjes met mayonaise worden apart geserveerd in een bakje. De friet ziet er niet heel bijzonder uit, maar smaken wel erg lekker! De koolsalade is wat nat, maar de smaken zijn verder prima.

De smaak van de spareribs

De smaak van de marinade is nog precies hetzelfde als vorig jaar en is nog steeds heel erg lekker. Deze spareribs zijn echt voor de liefhebbers van dikke ketjapsaus, wees dan ook niet bang voor vieze handen. De saus is  goed verdeeld over alle ribben en nog net voldoende in balans om niet te neigen naar spareribs van een Chinese Teriyaki saus. Het vlees is goed bereidt en prima van kwaliteit. De smaken zijn goed ingetrokken, het vlees heeft een lekkere bite en komt ook nog eenvoudig los van het bot. We zijn dus erg enthousiast over de smaak en bereiding van de spareribs van Hillside!

Is er dan helemaal geen kritiek? Jawel, de saus zou in ietwat mindere mate mogen en één van de vijf stukken is een stuk droger dan de rest. Een ander klein verbeterpunt zouden vochtige doekjes kunnen zijn of iets om de saus ook van je handen te kunnen halen. Ook moet je echt een liefhebber zijn van ketjap spareribs, ze hebben geen andere smaken om uit te kiezen, maar ik kan het goed begrijpen dat meerdere mensen Hillside als favoriete plek voor spareribs noemen.

De eindbeoordeling

Wanneer je graag sauzige ketjap spareribs eet, is het goed mogelijk dat je bij Hillside je favoriete spareribs aan zult treffen. Voor liefhebbers zal de saus namelijk een ware smaaksensatie zijn. De bereiding van de spareribs is goed verbeterd en dat maakt de spareribs van Hillside inmiddels een waardige concurrent die mee kan strijden om de beste spareribs van Bonaire!

Tot zover de review van de Hillside Bonaire. Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

Locatie:

Meer in de buurt:

Chibi Chibi Bonaire
Bonaire

Chibi Chibi Bonaire

De spareribs op het menu worden aangeboden als ‘slow-roasted ribs with orange-infused BBQ glaze’. Deze omschrijving zorgt in ieder geval naar

Meer »
Holy Smoke Bonaire
Bonaire

Holy Smoke Bonaire

Bonaire is een eiland vol met foodtrucks en huiskoks die via Facebook hun etenswaren aanbieden. Holy Smoke is er hier één

Meer »