Hang Out Beachbar Bonaire

1/5
” Ga naar Hang-Out beachbar voor het prachtige uitzicht en blijf vooral ver weg van de spareribs “
Hang Out beachbar Bonaire
Op één van de mooiste plekken van Bonaire vind je de Hang Out Beachbar. Deze populaire ontmoetingsplaats voor surfers en levensgenieters biedt een prachtig uitzicht over Lac Bay. In deze ongedwongen en relaxte sfeer ben ik benieuwd naar de huisgemaakte spareribs.

Wat krijg je voor je geld?

  • Negen ribben, dus geen volledige rib
  • Weinig vlees aan de botten
  • Smaakloze en zoutloze friet
  • Natte koolsalade

De Hang Out Beachbar staat nu niet direct bekend als haute cuisine. Het zijn vooral simpele broodjes of gerechten die geserveerd worden van gemiddelde kwaliteit. De mooie locatie en sfeer zorgt er voor dat we toch regelmatig gaan lunchen op deze plaats. De spareribs echter nooit eerder besteld. Op het menu staan deze omschreven als het Jibe Tasty Spareribs menu voor $ 17,50.

Wat ligt er op het bord

Het lijkt alsof er aan de opmaak en presentatie van het bord geen tijd verloren is gegaan. Op het bord liggen negen losse ribs in een plas plakkerige saus, hiernaast friet en een vrij natte koolsalade met een paar blaadjes sla. Een kritische blik werpend op het bord begin ik niet direct te watertanden, dan maar wat vaker omhoog kijken om te genieten van het mooie uitzicht tijdens het eten. Eerst de bijgerechten even keuren. De dikke friet is vrij smaakloos, zout aanbrengen is noodzakelijk voor enige smaak. Dit vergt wel wat creativiteit, want de zoutmolens zijn kapot. De koolsalade proef ik, maar is in mijn beleving te nat en laat ik dus verder staan.

De smaak van de ribs

Zoals aangegeven liggen op het bord negen ribben, geen gehele rib dus. De ribs zijn losgesneden van elkaar, waardoor het minder goed opvalt dat er niet bijzonder veel vlees aan de botten zit. Verder is kleur van het vlees zelf wit en komt het vlees makkelijk van de botten. De spareribs zijn dus eerst gekookt. Het vlees zou daarom in ieder geval mals moeten kunnen zijn. Helaas is het vlees echter verder droog en niet echt mals te noemen. Behalve de aangebrachte saus is er eigenlijk verder geen smaak aangebracht aan het vlees. Tot nu toe nog weinig reden voor enthousiasme over dit gerecht, de saus zal deze ribs moeten gaan redden.
De saus is vrij dun en daardoor liggen de spareribs ook in een plas zoet-zure saus. Ook met de saus wordt de plank behoorlijk mis geslagen. De saus is het beste te omschrijven als een babi pangang – barbecue saus. Hoewel ik graag babi pangang bestel bij de chinees, is het in combinatie met deze ribs geen succes. Het lijkt op een mengsel van water, zoet-zure saus en barbecuesaus die in combinatie een huisgemaakte saus moeten voorstellen. Doordat de saus zo dun is krijg je wel vieze handen, maar zijn de ribs verder niet sticky te noemen.

De eindbeoordeling

Op alle onderdelen scoren deze spareribs (ver) beneden peil. Dit zijn momenteel de slechtste spareribs van Bonaire. Voor spareribs hoef je daarom ook niet naar de Hang Out Beachbar te gaan. Toch ga ik een bezoek aan deze beachbar aanbevelen, vanwege de locatie en sfeer. Ga er zeker langs voor een hapje of drankje, geniet van het uitzicht en de mensen, maar vermijd de spareribs op de menukaart.

Tot zover de review van de Hang Out Beachbar Bonaire. Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

Locatie:

Meer in de buurt:

Chibi Chibi Bonaire
Bonaire

Chibi Chibi Bonaire

De spareribs op het menu worden aangeboden als ‘slow-roasted ribs with orange-infused BBQ glaze’. Deze omschrijving zorgt in ieder geval naar

Meer »
Foodies Boniare
Bonaire

Foodies Bonaire

Op advies van een vriend gaan we de spareribs bij Foodies opnieuw een kans geven. Een eerder bezoek is niet echt

Meer »
Spareribs restaurant
Bonaire

Trocadero Bonaire

Op de menukaart staan als vanouds de Jack Daniels Ribs, maar zijn de Devils Ribs van de kaart verdwenen. Voor ons

Meer »