Gino’s Zevenbergen

3/5
” Onze eerste review in Zevenbergen, op aanraden van veel mensen, maar hopelijk niet de beste? “
Ja we mogen en gaan weer! De horeca is weer open en onze lijst voor 2022 is lang. Na een vrijdags café bezoek gaan we op aanraden van veel naar Gino’s in Zevenbergen, waar de specialiteit de spareribs zijn. In goed gezelschap kijken we uit naar een goed gevuld spareribs bord en een gezellige avond.

Wat krijg je voor je geld?

  • Anderhalve ribs (extra variant)
  • Genoeg friet en mayonaise
  • Een hoopje groenvoer

Bij binnenkomst kijken we elkaar bedenkend aan, het restaurant ziet er vrij kaal en sfeerloos uit, een beetje de uitstraling van een goedkope shoarmatent, dan maar zelf de sfeer maken! De uitstraling van de zaak hoeft verder ook niet van invloed te zijn op de beoordeling van de spareribs en daar draait het natuurlijk om.

De spareribs zijn in vier smaken en in twee hoeveelheden te bestellen. Ik ga voor de spareribs extra waarbij je anderhalve rib krijgt en waarbij ik de hele rib als original-sweet bestel en de halve rib met een ketjap smaak. Aan tafel worden alle smaken die verkrijgbaar zijn besteld, dus een mooie gelegenheid om ze allemaal te testen!

Wat ligt er op het bord
De spareribs zijn groot en vullen het bord goed op, we krijgen er een goed gevulde schaal met franse frietjes en voldoende mayonaise bij (dat is altijd wel zo fijn). Naast de grote ribben ligt een redelijk hoop salade, wat groen met komkommer en tomaat, voor de gezonde konijnen onder ons. Over de bijgerechten valt verder niet veel te zeggen, ze smaken redelijk, maar zijn niet heel bijzonder, maar nog steeds komen de echte sparerib liefhebbers hier natuurlijk ook niet voor.

De smaak van de ribs
We hebben alle smaken getest en zijn het er unaniem over eens dat de Original Sweet veruit de beste is. De marinades van de spareribs zijn prima van smaak, op de pittige variant na. Bij de pittige variant zit een duidelijke extra rode saus overheen gegoten, wat lijkt en smaakt als de sambalsaus van een shoarmatent. Deze is hiermee echt onder de maat. De original sweet marinade is goed in balans en geeft de spareribs daarmee een verfijnde zoete smaak mee.

De ribben zelf zien er goed uit. Het zijn brede ribben waarop het vlees mooi evenredig verdeeld is. Het vlees zelf is echter van matige kwaliteit en de smaak zit hem vooral in de aangebrachte marinades. Hierdoor zijn de smaken verder vrij oppervlakkig en saai. De spareribs zijn duidelijk voorgekookt, hierdoor komt het vlees eenvoudig los van het bot, maar zijn de authentieke vleessmaken verdwenen en ziet het vlees er zelfs wat glazig en grijzig uit. Ook het vlies aan de onderzijde is niet verwijderd, wat toch een klein minpuntje betekent.

De eindbeoordeling
Helaas zijn de hoge verwachtingen van Gino’s Zevenbergen niet waargemaakt. We hebben er zelf een gezellige avond van gemaakt, maar dit werd niet echt geholpen door de sfeer en de kwaliteit van de ribs. De marinades zijn goed, maar de kwaliteit van het vlees en de bereiding helaas wat minder. Wel een compliment voor het personeel, ze zijn jong en sommige wat onervaren, maar wel erg vriendelijk. Ook Gino zelf is aanwezig en betrokken met zijn grote glimlach. Met zijn aanwezigheid wordt de zaak zeker wat gezelliger!

Tot zover onze eerste review in Zevenbergen. We horen graag suggesties van andere aanraders. En wil je zien hoe de andere restaurants scoren, lees dan meer van onze reviews.

 

Locatie:

Meer in de buurt:

The Palm Kalfsribben
Breda

The Palm Breda

We stappen binnen bij The Palm en weten direct waarom het zo genoemd wordt, het behang, de pilaren en de tafeldecoratie

Meer »
Breda

Gauchos Breda

Als liefhebber van de Argentijnse grill zijn mijn verwachtingen hoog. De Argentijnse keuken staat namelijk bekend om heerlijke vleesgerechten bereid op

Meer »
Royell Oosterhout
Breda

Royell Oosterhout

We kiezen voor een klassieke smaakvariant namelijk super sweet. Naast super sweet heeft Royell Oosterhout onder meer ook keuze uit honing,

Meer »