Gauchos Breda

2.9/5
” Al lang een begrip in Breda, maar helaas zijn de spareribs niet meer zo goed als vroeger “
Vroeger kwam ik graag spareribs eten bij Gauchos, welke ik me herinner als prijzig maar van goede kwaliteit. Tegenwoordig worden de spareribs als onbeperkt aangeboden voor een bedrag van ÔéČ 23,00 wat al niet helemaal meer past bij mijn authentieke argentijnse beleving van vroeger. Zijn de spareribs bij Gauchos nog zo goed als vroeger?

Wat krijg je voor je geld?

  • Onbeperkt spareribs
  • Van de grill
  • Goede friet
  • Barbecuesaus

Als liefhebber van de Argentijnse grill zijn mijn verwachtingen hoog. De Argentijnse keuken staat namelijk bekend om heerlijke vleesgerechten bereid op de asado grill. Deze grill is een ge├»mproviseerde barbecue die de vroegere Gaucho’s gebruikte bij het bereiden van hun vers gevangen rundvlees. De gaucho’s zijn de vroegere Zuid-Amerikaanse cowboys waar het restaurant zijn naam aan dankt. De asado grill bij Gauchos Breda lijkt verre van ge├»mproviseerd, maar dat mag de sfeer niet drukken.

De spareribs die hier op de menukaart staan zijn misschien niet meer door de gaucho’s gevangen, maar hebben blijkbaar wel een goed leven gehad. Verder wordt er weinig verteld over de smaak, behalve dat ze geserveerd worden met een barbecuesaus.

Wat ligt er op het bord
Naast de spareribs heb ik Franse friet en mayonaise besteld. Deze zijn lekker knapperig en prima van smaak. Ook de barbecuesaus, die apart wordt geserveerd, verrast me op een positieve wijze. Deze smaakt verfijnd zoet en minder zwaar dan veel andere bbq sauzen. De spareribs zelf zien er daarentegen nog niet direct heel smakelijk uit. Er druipt een laag vet over deze spareribs en het vlees is aan de ene zijde veel dikker dan aan de andere zijde, wat meestal de smaak niet ten goede komt…

De smaak van de ribs
De spareribs zijn vooraf gekookt en afgebakken op de grote grill. In dit grill proces hebben ze handig een laatste honinglaagje aangebracht die vervolgens perfect terugkomt in de korst van de spareribs. Deze korst is ook vooraf voorzien van een dryrub en dit maakt de bovenzijde van de spareribs erg lekker en krokant. Verder is het vlees vrij mals en heeft het toch nog een barbecue bite.

Een veelbelovend begin, maar helaas zijn we hiermee door de positieve punten van deze spareribs heen. Het vlees onder de gekruide en afgelakte korst is namelijk droog en smaakloos. De smaak lijkt er uit gekookt en naarmate het vlees dikker op de rib zit bevat het ook nog eens veel vette stukken. De kwaliteit van het vlees van deze spareribs zelf is niet zoals het verkocht wordt. Hierbij moet ik wel zeggen dat de steak van mijn partner wel de beloofde hoge kwaliteit heeft, daar komen ze hun belofte dus wel na.

De eindbeoordeling
De spareribs zijn niet meer van het niveau van voorheen en ik denk dat de keuze om deze onbeperkt aan te bieden de kwaliteit niet ten goede is gekomen. De kwaliteit van de steaks daarentegen lijken niet aan kwaliteit in te hebben geleverd en hiervoor kan je Gauchos prima bezoeken. Als sparerib liefhebber is het helaas geen must om te reserveren bij Gauchos.

Tot zover de review van Gauchos in de Breda. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, lees dan meer van onze reviews.

 

Locatie:

Meer in de buurt: