Foodies Bonaire

2.8/5
” The greatest ribs of Bonaire zijn dit niet, wel veruit de duurste!! “
Foodies Boniare
Foodies is een mooi restaurant in de buurt van Lac Bay op Bonaire. Foodies heeft een kaart die vergelijkbaar is met andere restaurants, maar wel wat hogere prijzen. De spareribs zijn dan ook de duurste die we ooit besteld hebben, deze zijn namelijk $ 33,00. Hiervoor mogen we toch wel bijzondere spareribs verwachten, want op Bonaire is dit gemiddeld $ 10,00 duurder dan de concurrentie. Krijgen we hier dan onvergetelijke spareribs, of worden we teleurgesteld?

Wat krijg je voor je geld?

  • Een flinke portie spareribs
  • Aardappelen met mayonaise
  • Vochtige doekjes

Op advies van een vriend gaan we de spareribs bij Foodies opnieuw een kans geven. Een eerder bezoek is niet echt in de smaak gevallen en heeft de website destijds niet gehaald. Iedereen verdient een tweede kans en omdat de spareribs zowel als voorgerecht als hoofdgerecht te bestellen is hebben ze vertrouwen in hun eigen kwaliteit. Zeker omdat de spareribs op de kaart omschreven worden als “the greatest ribs on the island”. Wie kan dit nu beter beoordelen dan besteribs.nl?

Eerdere bezoeken

Een jaar eerder hebben we de spareribs van Foodies ook getest. Hier hebben we toen nooit een review over geschreven, omdat het toen als barhap op de kaart stond. Ook waren de spareribs niet bijzonder en leek het vooral alsof een sparerib met een grote hoeveelheid saus in een zak gekookt was en vervolgens op het bord gekwakt werd.

Wat ligt er nu op het bord

In ieder geval krijg je bij Foodies veel ribs! Een stapel in stukken gesneden ribben die na telling op een totaal van vijftien ribben uitkomt. Dat is netjes! Ondanks dat het al vrij donker is, is het zichtbaar dat de spareribs erg sauzig zijn. Verder wordt bij het gerecht enkel friet en mayonaise geserveerd. De friet is erg grof gesneden, eigenlijk meer aardappelpartjes dan friet te noemen. Er wordt geen salade of groenten bij geserveerd, zijn de spareribs van Foodies dan zo goed dat dit niet nodig is?

De smaak van de spareribs

De spareribs zijn mals doordat ze duidelijk gekookt zijn. Foodies heeft dit proces prima onder controle, want het vlees is nog goed van smaak en heeft een prima bite voor gekookte ribs. Verder is de kwaliteit van de spareribs zelf goed, met geen vette of droge stukken in het vlees. Helaas hebben de ribs niet echt een wow-factor, de bereiding is prima maar de smaak is vreemd sauzig.

De spareribs bevallen in ieder geval beter dan een jaar eerder, maar de marinade is ten opzichte van een jaar eerder nog niet of nauwelijks veranderd en zorgt direct voor slechte herinneringen. Het zou een zoete honing marinade moeten zijn, maar hoezeer ik ook mijn best doe dit erin terug te proeven denk ik geen enkele keer aan honing. Het lijkt alsof de verhoudingen totaal niet goed zijn en eerlijk gezegd is er geen enkele smaak aan te herkennen, behalve dat het enigszins misselijk maakt.

De eindbeoordeling

Ondanks dat de spareribs beter zijn (voorgekookt) dan een jaar eerder, staat de prijs totaal niet in verhouding met de beleving die ik had verwacht. Het bereidingsproces is niet echt origineel. De eigenaren zouden er goed aan doen om eerst op andere plekken de spareribs op het eiland te gaan proeven voordat deze spareribs als de beste van Bonaire te noemen. De marinade smaakt gewoon niet goed en de prijsstelling wordt op geen enkele manier waargemaakt. Hier is nog veel te verbeteren! Maar ik zou beginnen met de prijs!

Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

Locatie:

Meer in de buurt:

El Bigote spareribs
Bonaire

El Bigote Bonaire

El Bigote heeft in de tussentijd een make over gekregen, waardoor het weer een fris uiterlijk heeft. De kenmerkende relaxte en

Meer »
Holy Smoke Bonaire
Bonaire

Holy Smoke Bonaire

Bonaire is een eiland vol met foodtrucks en huiskoks die via Facebook hun etenswaren aanbieden. Holy Smoke is er hier één

Meer »