El Toro Negro Oosterhout

3.6/5
” Bovengemiddelde spareribs op Zuid-Amerikaanse wijze “
In het plaatsje Oosterhout vind je op het marktplein het Zuid-Amerikaans Steakhouse El Toro Negro. Het is een grote, maar toch warme en sfeervolle eetgelegenheid, met buiten nog een ruim terras. Het personeel lijkt er zin in te hebben en wij schuiven ook aan met grote honger op zoek naar de beste ribs in de regio Breda.

Wat krijg je voor je geld?

  • Één flinke sparerib
  • Lekkere friet
  • Een karige salade
  • Mayonaise en barbecuesaus

De menukaart neemt je mee in de anatomie van het rund, waarna bij ieder onderdeel van het rund de bijbehorende gerechten genoemd staan. Krijgen we dan vandaag runderribben aangeboden? Hier lijkt het nu in ieder geval wel op. De ribs staan wel gewoon als spareribs op de kaart, gemarineerd in een jack daniels marinade voor € 19,00. Mocht je hele grote honger hebben kun je voor € 6,50 een halve rib of voor € 10,50 een hele extra rib bij bestellen.

Wat ligt er op het bord

Op het bord ligt een flinke rib, eigenlijk is het bord er te klein voor. Wel is direct duidelijk dat het van het varken afkomstig is. De sparerib heeft enkele grillstrepen en oogt wel wat vettig. Verder ligt er op het bord een beetje veldsla en een bakje barbecuesaus. Daarnaast krijgen we een schaaltje friet, mayonaise en een klein bakje salade. Vooral de friet is erg lekker, de salade wat karig, zeker de veldsla is enkel voor de sier. De barbecuesaus smaakt erg standaard en is hopelijk geen toegevoegde waarde voor de spareribs. Hoe het geheel er uit zag is voor jullie niet te zien op de foto, de foto is ditmaal een ‘after-dinner’ foto geworden.

De smaak van de ribs

Buiten het feit dat er een glimmende, wat vettige laag op zit, zien de spareribs er goed uit. Ze komen van de grill en hebben mede daardoor een harde en kruidige korst. In de krokante laag proef je naast de marinade ook zout en peper terug. Een subtiele dryrub zo lijkt het. De harde korst geeft je ook echt het gevoel van krokant afgebakken barbecue ribs. De jack daniels marinade is op zich lekker, iets teveel honing naar mijn zin waardoor de spareribs wel erg zoet smaken. In combinatie met de dryrub is het geheel echter wel weer in balans en de combinatie lekker.

Het vlees heeft nog een goede bite, maar is toch mals en valt van de botten af. De botten komen volledig kaal terug op het bord. Het bereidingsproces hebben de grill meesters van El Toro Negro dus goed onder controle. 

De minpunten van deze spareribs zijn vooral de vettige boven en onderlaag. Het vlees zelf bevat op zich geen vette stukken, maar er ligt wel een plas olieachtige substantie op de ribs, alsof ze op het laatst nog ingesmeerd zijn met olie. Onderop de spareribs is het vlies helaas niet verwijderd, wat dus ook zorg voor een vettige onderlaag.

De eindbeoordeling

De spareribs zijn al met al ruim voldoende van smaak. Er zijn niet heel veel bijzonderheden te melden. De combinatie van de simpele dry rub en marinade is lekker, het bereidingsproces is goed en de minpunten zijn eenvoudig te verbeteren. Anderzijds zijn de smaken ook weer niet heel spectaculair om tot een heel hoog cijfer te komen. Hou je van honing whisky spareribs met een Zuid-Amerikaanse grill smaak, dan moet je El Toro Negro zeker bezoeken.

Tot zover de review van El Toro Negro in de regio Breda. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, lees dan meer van onze reviews.

Locatie:

Meer in de buurt:

Aogse Markt
Breda

Aogse Markt Breda

Wanneer ik bel om te bestellen schrik ik van de keuzes die me geboden worden. Ze blijken vier varianten aan te

Meer »
The Palm Kalfsribben
Breda

The Palm Breda

We stappen binnen bij The Palm en weten direct waarom het zo genoemd wordt, het behang, de pilaren en de tafeldecoratie

Meer »
Bergsch Bakhuys
Breda

‘t Bergsch Backhuys

Bij ‘t Bergsch Backhuys staat nu een Indiase chef-kok achter het fornuis. Zijn hand is duidelijk zichtbaar op de menukaart waarop

Meer »