El Mundo Bonaire

2/5
” Een tegenvallende ronde voor El Mundo, is dit constant of eenmalig? “
El Mundo spareribs Bonaire
De eerste spareribs in een restaurant op Bonaire bestelde ik bij El Mundo. Nu weer terug voor een review om te kijken hoe het er bijna 3 jaar later voor staat. Op de uitgebreide kaart staan de spareribs verder niet toegelicht, dus de marinade en smaak blijft nog even geheim. Wat opvalt is dat er 25 $ wordt gevraagd voor de spareribs, dit is vergeleken met andere restaurants op Bonaire aan de dure kant. De verwachtingen worden hierdoor hooggespannen.

Wat krijg je voor je geld?

  • Een hele rib aan 1 stuk
  • Bakje friet met 2 sauzen
  • Gebakken banaan
  • Salade als decoratie

Wanneer de spareribs arriveren, zijn de verwachtingen positief. Een flinke en vlezige rib die er goed gemarineerd uit ziet en met een laag BBQ saus is afgewerkt. Verder geserveerd met een kleine salade, een schaaltje friet en mayonaise en ketchup. 

De spareribs die arriveren vallen zo van het bot en de eerste paar ribs zijn zeer smaakvol en dus mals. De marinade en saus bieden potentie. Wel is direct ook het idee dat het vlees iets te nat en vettig is, terwijl de korst een tikkeltje droog is op stukken. Ik ben echter op het breedste en dunste stuk begonnen met eten.
Naarmate ik verder eet wordt de ervaring steeds negatiever, de dikkere stukken zijn vettig en op het eind is er echt heel veel vet wat ik in deze nu zelf maar aan onderzijde en zijkant heb weggesneden. Jammer, want de marinade en saus is goed en smaakvol, maar het vlees bevat echt teveel vette stukken om positief beoordeeld te kunnen worden op dit moment.

De spareribs zijn voorgekookt, vervolgens afgebakken in de oven. Dit maakt de spareribs erg mals. Vaak is het dan vervolgens lastig de smaak erin aan te brengen. Dit is El Mundo in ieder geval goed gelukt.  Wanneer de kwaliteit van het vlees verbeterd, of de voorbereiding van het vlees wordt aangepast (overtollig vet verwijderen) hebben de spareribs bij El Mundo potentie. Nu zijn ze tegengevallen en krijg je geen waar voor je geld.

Ook de bijgerechten zijn verder niet bijzonder. Overigens zou ik je aanbevelen bij een bezoek aan Bonaire El Mundo zeker te bezoeken. Het zit op een leuke locatie midden in het centrum en zeker de moeite waard voor een hapje en een drankje.

Op zoek naar het beste spareribs restaurant van Bonaire? Besteribs.nl heeft alle restaurants voor je bezocht.

Locatie:

Meer in de buurt:

Spareribs restaurant
Bonaire

Trocadero Bonaire

Op de menukaart staan als vanouds de Jack Daniels Ribs, maar zijn de Devils Ribs van de kaart verdwenen. Voor ons

Meer »
Foodies Boniare
Bonaire

Foodies Bonaire

Op advies van een vriend gaan we de spareribs bij Foodies opnieuw een kans geven. Een eerder bezoek is niet echt

Meer »