El Mamma BBQ Den Haag

3.8/5
” De MacDonalds van de spareribs restaurants! “
El Mamma BBQ
Lopend door de binnenstad van Den Haag, komen we langs El Mamma. Het valt gelijk op dat er veel bedrijvigheid is, mensen komen en gaan en dat trekt onze aandacht. Binnen bij El Mamma lijkt het in eerste instantie een wat vreemd concept. Buiten uit de speakers klinken Hollandse meezingers, terwijl we binnen worden verwelkomd door een Egyptische familie in een soort fastfood restaurant. Het is kleinschalig, maar slim ingericht met een grote grill in de open keuken en hier lijken de spareribs bestellingen vanaf te vliegen.

Wat krijg je voor je geld?

  • Eén gehele rib
  • Mandje friet én twee sauzen
  • Aardappelpuree en koolsalade
  • Op een leuk plankje

El Mamma BBQ  lijkt zich te specialiseren in spareribs, deze staan dan ook duidelijk bovenaan op de op de menukaart en zijn verkrijgbaar in vijf smaken voor € 19,00. Er was eigenlijk geen plek, maar al snel werden er tafels en stoelen vrij gemaakt voor een plekje voor 2. Zittend aan een tafeltje wordt wel snel duidelijk dat je bij El Mamma niet komt voor een avondvullend programma, fastfood en spareribs komen in dit concept bijzonder goed samen.

We hebben een mooi uitzicht op de grill waar op een hoog tempo gekookte spareribs worden aangevoerd, snel afgelakt in de gewenste smaak en tot slot kort worden afgebakken op de grill. Alleen nog even de smaak kiezen, er is keuze uit vijf verschillende smaken. We neigen even naar de extra hete variant “Mexico” omdat we buiten op het terras het gelijknamige nummer van De Zangeres Zonder Naam hebben kunnen horen, maar besluiten voor de zoete en normale hete spareribs te gaan. We zien vervolgens letterlijk de bestelling naar de kok gaan en vol verbazing staan binnen vijf minuten de vers gegrilde spareribs voor onze neus. Dit is efficiënt te noemen.

Wat ligt er op het bord

Ondanks het fastfood concept zien de opgediende houten planken bij El Mamma er netjes uit. Je krijgt één gehele rib, waarbij de saus wel zichtbaar nog op de spareribs ligt. Vooral bij de hete variant ziet het er erg gesmeerd uit. Op het plankje naast de ribs staat een mandje friet, een koolsalade en wat aardappelpuree met salade. Verder krijg je er mayonaise en knoflooksaus bij geserveerd. De friet is niet van de beste kwaliteit. De koolsalade daarentegen smaakt prima en vers. Tot slot zorgt de aardappelpuree met salade en een rode peper voor een feestelijk en smakelijk plaatje, niet voor de fijnproever, maar wel leuk.

De smaak van de ribs

Deze spareribs smaken zoals beloofd lekker en mals. De spareribs komen makkelijk los van het bot en het vlees heeft mooie grillstrepen en grill smaak. Het zijn wat dunne ribben, maar het vlees zelf is prima van kwaliteit en bevat geen rare stukken of al te veel vet. Ook de aangebrachte aflaksauzen smaken alsof het eigen recepten zijn, waarbij vooral de zoete spareribs in de smaak valt. De hete variant is ook wel lekker, maar smaakt eerder zoetzuur dan heet. Misschien hebben we hier een verkeerde smaak gekregen?

El Mamma BBQ heeft het bereidingsproces erg goed onder controle en alles smaakt vers doordat alle bereidingsstappen elkaar kort opvolgen. Dit zorgt er wel voor dat er niet heel veel diepgang in de marinades zit, het toevoegen van de smaak is namelijk echt de laatste stap in het proces, waarbij de smaken niet echt de gelengheid krijgen om in te trekken.

De eindbeoordeling

Verwacht bij El Mamma BBQ geen traditioneel eetcafé of restaurant waar je uitgebreid kunt tafelen, maar als je zin hebt in lekkere spareribs ben je hier in Den Haag wel aan het goede adres. Simpele, no-nonsense spareribs die ondanks de snelheid toch met liefde worden bereid, waaraan menig restaurant in Den Haag nog een voorbeeld kan nemen!

Tot zover de review van El Mamma BBQ Den Haag. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren in regio Den Haag, lees dan onze andere reviews.

 

 

Locatie:

Meer in de buurt:

Boterhuis Delft
Den Haag

Boterhuis Delft

Grand-Café Boterhuis oogt sfeervol. Het café ken meerdere zitgedeeltes en je voelt jezelf er makkelijk thuis door de huiselijke sfeer die

Meer »