El Bigote Bonaire

3.8/5
” Karamba! In 2021 de beste spareribs van Bonaire, gaan ze het redden in 2022? “
spareribs bonaire
Na in 2021 de lekkerste spareribs van Bonaire bij El Bigote te hebben gegeten is het ruim een jaar later de vraag of zij dit hoge niveau hebben weten te behouden. In de keuken nog de vertrouwde gezichten en de spareribs staan inmiddels op de kaart als de Beste Ribs van het eiland. Heerlijk zijn ze zeker! Maar of ze nog steeds de beste zijn..

Wat krijg je voor je geld?

  • Een gehele sparerib
  • Gebakken aardappels
  • Funghi met room
  • Groenten

El Bigote heeft nog altijd de relaxte en gezellige sfeer met uiteraard een Mexicaans getinte kaart. Onder het genot van een lekkere Mexicaanse cerveza gaan we er eens lekker voor zitten. Op de menukaart valt op dat de spareribs niet meer tex-mex zijn, maar nu flaming ribs genoemd worden. De prijs is sinds vorig jaar met 2 dollar verhoogd, maar nog steeds een prima prijs als de spareribs van kwaliteit en smaak nog steeds zo goed zijn!

Eerdere bezoeken

Vorig jaar zijn de spareribs van El Bigote door ons uitgeroepen tot de Beste Ribs van het eiland. De tex-mex marinade was uniek, de bijgerechten prima en het geheel zag er feestelijk uit. Belangrijkste was natuurlijk de smaak die goed doordrongen was in het vlees en lekker ingebakken was in de spareribs. Het vlees was mals, consistent en goed van kwaliteit wat uiteindelijk leidde tot een score van 4,2 sterren tegen een prijs van destijds $ 20,50. We waren toen zeer positief verrast door dit sfeervolle restaurantje.

Wat ligt er nu op het bord

Het bord is nog altijd mooi opgemaakt met een flinke rib. Een paar gebakken aardappels en funchi met room en onder de spareribs een groentemix van sperziebonen en spinazie. Nog altijd een flinke maaltijd en de bijgerechten zijn nog altijd ouderwets goed van smaak. Ook vandaag dus een goede start!

De smaak van de ribs

Dan de sparerib zelf, de ober geeft al aan de we een flinke portie krijgen en dat is zeker te zien! De sparerib is te groot om in 1x op het bord te passen en is daarom in twee delen gesneden. Wat opvalt is dat de ene kant van de sparerib heel dik en vlezig is, terwijl de andere kant een stuk verfijnder is. Dit maakt de bereiding natuurlijk lastiger, maar ook juist een uitdaging voor de chef!

Het begin is goed, de smaak van deze nieuwe marinade is zoet met een licht pittige curry smaak. De marinade vind ik wel minder uniek dan zijn tex-mex voorganger, maar spreekt daarmee wellicht een breder publiek aan.

De spareribs zijn nog altijd goed van smaak, maar de smaken lijken ook wat minder ingetrokken te zijn en het vlees ziet er zelfs grijzig uit. Het vlees is echter nog heerlijk mals en de eerste zeven ribben smaken daardoor nog altijd uitstekend. Helaas is de kwaliteit van de laatste drie dikke ribben minder. Het vlees is hier vetter en komt moeilijk los van de grove botten af. Duidelijk een minder deel van de spareribs die in mijn ogen beter niet geserveerd had kunnen worden.

De eindbeoordeling

De spareribs van El Bigote zijn nog altijd goed, met leuke bijgerechten in een super leuke sfeer. Wanneer we rondkijken in het restaurant zien we dat er veel spareribs besteld worden, de meeste hebben een normaler formaat, misschien dat onze extra grote sparerib de bereiding iets lastiger heeft gemaakt. Wat mij betreft pakt de smaakaanpassing niet helemaal goed uit en maakt het de spareribs minder origineel. Liefhebbers van spareribs kunnen echter nog altijd met een gerust hart naar El Bigote!

Tot zover de review van de El Bigote Bonaire. Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

 

Locatie:

Meer in de buurt:

Foodies Boniare
Bonaire

Foodies Bonaire

Op advies van een vriend gaan we de spareribs bij Foodies opnieuw een kans geven. Een eerder bezoek is niet echt

Meer »
Spareribs sticky marinade
Bonaire

Blennies Bonaire

Spareribs staan hier voor een prijs van $ 17,50 op de menukaart, zeer gunstig geprijsd dus.  Voor deze prijs wordt een

Meer »
Rum Runners spareribs
Bonaire

Rum Runners Bonaire

Bij Rum Runners tref je een vrij uitgebreide menukaart, waarbij naast de normale dinergerechten ook een uitgebreid pizzamenu is uit de

Meer »