El Bigote Bonaire

4.4/5
” Karamba! Opnieuw de beste spareribs van Bonaire in 2023! “
El Bigote spareribs
In 2021 riepen wij de Tex-Mex spareribs van El Bigote uit tot de beste van Bonaire. In 2022 waren de spareribs goed, maar met wat inconsistenties in het vlees kwam het toch niet verder dan een 3e plaats. Nu in 2023 kunnen we direct weer melden dat het de beste spareribs van Bonaire zijn en misschien wel de beste ooit!

Wat krijg je voor je geld?

  • Een gehele sparerib
  • Dikgesneden friet
  • Groentenmix met kleine aardappelblokjes
  • Koolsalade

El Bigote heeft in de tussentijd een make over gekregen, waardoor het weer een fris uiterlijk heeft. De kenmerkende relaxte en gezellige sfeer en de Mexicaanse getinte kaart zijn gelukkig ook nog gebleven. Op de menukaart zijn nog altijd de Flaming Ribs terug te vinden die in 2022 hun debuut op de kaart maakte. Met de inflatie is ook de prijs van de spareribs bij El Bigote iets verhoogd, waardoor er inmiddels $ 24,50 betaald wordt voor deze spareribs.

Eerdere bezoeken

El Bigote staat bekend om de goede spareribs, welke in 2021 voor ons de allerbeste waren. El Bigote staat voor ons bekend als een origineel smaakpakket, waarbij ook een vrij complete maaltijd verzorgd wordt die er feestelijk uit ziet. Meestal zijn de ribs mals en zijn de smaken goed doorgedrongen in het vlees. Vorig jaar kwam de score echter uit op een 3,8 vooral vanwege de inconsistente smaak in de spareribs. Het dikke deel van de spareribs was te vet en hierin kwamen de smaken niet goed tot hun recht. Ook vond ik destijds de marinade minder smaakvol dan in de Tex-Mex tijd.

Wat ligt er nu op het bord

Het is nog altijd een feestje op het bord waarbij een flinke rib natuurlijk centraal staat. De rib ziet er goed uit en zet de smaakpapillen alvast op scherp. Verder is de funchi vervangen door een stapeltje dikgesneden friet en is er onder en om de sparerib nog altijd ruimte voor een smaakvolle groentemix. Daarnaast staat er op tafel nog een koolsalade, wat ervoor zorgt dat er nog altijd een complete en originele maaltijd voor onze neus staat, zeker omdat de bijgerechten nog altijd ouderwets goed van smaak zijn.

De smaak van de ribs

Het keukenteam is nog altijd onveranderd en daarmee is de bereiding vandaag weer prima op orde. De korst is krokant en smaakvol, terwijl het onderliggende vlees mals is en bijna wegsmelt in je mond. Ook is de sparerib ditmaal in een goede verhouding, waardoor daadwerkelijk ieder botje een smaaksensatie oplevert.

De marinade is nu herkenbaar als ‘flaming’ gecombineerd met een zoete smaak. Een smaakcombinatie die ik sterk vind en kan waarderen. Dit terwijl ik vorig jaar ten hoogste een licht pittige zoete smaak heb ervaren.

De eindbeoordeling

Na 2021 heeft El Bigote in 2023 opnieuw de beste spareribs van het eiland! Het proces is nog altijd goed op orde en de marinade lijkt ten opzichte van vorig jaar te zijn geperfectionaliseerd. Liefhebbers van spareribs moeten daarom bij een bezoek aan Bonaire zeker langs bij El Bigote!

Tot zover de review van de El Bigote Bonaire. Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

Locatie:

Meer in de buurt:

Rum Runners spareribs
Bonaire

Rum Runners Bonaire

Bij Rum Runners tref je een vrij uitgebreide menukaart, waarbij naast de normale dinergerechten ook een uitgebreid pizzamenu is uit de

Meer »
Holy Smoke Bonaire
Bonaire

Holy Smoke Bonaire

Bonaire is een eiland vol met foodtrucks en huiskoks die via Facebook hun etenswaren aanbieden. Holy Smoke is er hier één

Meer »