De Resident Den Haag

1/5
” Legendary ribs is wat er wordt verkocht, legendarisch slecht is wat ik krijg “
In onze zoektocht naar de beste ribs kwamen we online op aanraders voor De Resident in Den Haag. Op de website staat de veelbelovende tekst ‘het beste adres voor de allerlekkerste spareribs’. En dat is precies wat wij zoeken. Ook op de menukaart staan wervende teksten over hoogstaande kwaliteit van het vlees en de service. Via het social media kanaal zeggen ze beste spareribs van Nederland en zelfs van de hele wereld te hebben. Haagse bluf of realiteit? We zijn in ieder geval erg benieuwd geworden naar de spareribs van De Resident.

Wat krijg je voor je geld?

  • Een bescheiden rib, 9 ribben
  • Een ijskoude salade
  • Friet met mayonaise

Qua service is het begin nog niet erg veelbelovend. Ondanks dat we gereserveerd hadden is er geen plek en wordt er gevraagd eventjes buiten plaats te nemen. Vervolgens worden we vergeten en per toeval alsnog na 25 minuten binnen gelaten. Het is druk in deze eetgelegenheid en er staan veel spareribs op tafel, dus we beginnen de marketing al te geloven. Ook op de menukaart in ieder geval geen bescheidenheid, de spareribs zijn omschreven als ‘the legendary Resident ribs’, te bestellen voor € 18 of € 21.

Wat ligt er op het bord

Na deze week meerdere dagen serieus met spareribs bezig te zijn geweest, vandaag maar even de kleinere portie, hierbij krijg je twee stukken spareribs met in totaal negen ribben. Op het bord liggen enkel de spareribs met eromheen een donkere saus. Hiernaast geserveerd een salade en kommetje friet, de mayonaise dien je nog bij te bestellen. Eerst maar de bijgerechten proeven, de frietjes zijn prima. De salade niet, deze stond volgens mij al geruime tijd op mij te wachten en komt uit de koelkast. De salade is sowieso geen toevoeging op de spareribs, want het is een algemene salade die je bij iedere bestelling bij de Resident krijgt.

De smaak van de ribs

Het gaat echter niet om de service, friet of salade. Alles draait natuurlijk om de spareribs zelf. Navraag leert dat de spareribs kort de oven in zijn gegaan en vervolgens geheel op de grill worden bereid. Dit zorgt voor een barbecue uitstraling van deze ribs. Meest opvallend is echter de plas marinade rondom de spareribs, waardoor het toch geen spectaculair zicht is op je bord. Dan begint het echte keuren van de ribs, gaan zij alle beloftes dan in de smaak waarmaken? 

Het antwoord hierop is volmondig nee! De smaak is vreselijk, het vlees is taai en de marinade druipt van de ribs af. Door de bereiding op de grill is niet te verwachten dat de ribs van het bot vallen, maar dit slaat echt alles. Het vlees oogt wit en is echt nauwelijks van het bot af te scheuren. De aangebrachte marinade is ook nog eens niet lekker. Het lijkt gewoon alsof men het gedoopt heeft in een bad zoute sojasaus. Deze saus is daarnaast ook nog eens veel te aanwezig, waardoor het nu natte, taaie en zoute ribs zijn geworden.

Is er dan verder niets positiefs te vermelden over deze spareribs? Nou klaarblijkelijk is dus de marketing goed, want de tent zit vol en er wordt in ruime mate spareribs besteld. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit veel tevreden klanten op gaat leveren en na wat verder te Googlen op reviews van deze eettent zie ik veel meer negatieve berichten dan positieve op de spareribs van de Resident. Zelf weet ik in ieder geval geen enkel positief punt te benoemen.

De eindbeoordeling

De spareribs zijn zwaar onder de maat. Nomaliter beoordeel ik niet echt de service, maar ook deze is bij de Resident ondermaats. Men is niet erg klantvriendelijk en wanneer wordt aangegeven dat het eten niet smaakt wordt er laconiek op gereageerd. Wanneer het management de beloftes van hun marketing waar wil maken, zal er hier echt ingegrepen moeten worden want op dit moment komen de spareribs wat mij betreft eerder in aanmerking voor de slechtste ribs van Nederland dan voor de beste. 

Tot zover de review van De Resident in Den Haag. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, lees dan meer van onze reviews.

Locatie:

Meer in de buurt:

Den Haag

Rootz Den Haag

Het is een heerlijk zonnige dag en daarom kunnen we genieten van het mooie terras hier midden in het centrum van

Meer »