De Gouden Leeuw Zevenbergschen Hoek

2.0/5
” Hoge prijs voor een wegrestaurant, maar geen hoge kwaliteit. “
Na de nodige afwijzingen op telefonische reserveringen vanwege drukte belanden we vandaag bij wegrestaurant de Gouden Leeuw. Een truckerscafé in de buurt van Breda. Ook hier is het erg druk, daarom zijn we benieuwd of de spareribs hier voor een verrassing kunnen zorgen bij onze zoektocht naar de beste spareribs van de regio Breda.

Wat krijg je voor je geld?

  • Één gehele sparerib
  • Dikke frieten met mayonaise
  • Salade of warme groenten naar keuze
  • Barbecuesaus en knoflooksaus

Vroeger reden bezochten we op een doordeweekse dag regelmatig dit wegrestaurant. Vanwege de eenvoudige, snelle en redelijk goedkope gerechten op de menukaart. Het is daarom even schrikken wanneer ik de menukaart open en zie dat De Gouden Leeuw € 19,75 voor de spareribs vraagt. Dit is niet helemaal hoe ik me het prijsniveau herinner en prijzig voor een wegrestaurant. Aan de andere kant gaat daarmee ook het verwachtingspatroon omhoog en ben ik nieuwsgierig naar deze spareribs.

Wat ligt er op het bord

Op het bord ligt een gehele rib, dikke frieten, mayonaise en voor bij de spareribs barbecuesaus en knoflooksaus. Daarnaast mag je kiezen tussen warme groenten of een salade, waarbij ik voor het laatste heb gekozen. De bijgerechten vallen tegen. De salade lijkt wel uit de vriezer gekomen, zo koud wordt deze geserveerd. Over de salade heen is liefdeloos een dikke sladressing gespoten, onder het mom van ‘meng het zelf maar’. De friet is dik, niet al te hard gebakken en daardoor vrij smakeloos. Tot slot de sauzen, de barbecuesaus is naar het schijnt zelf gemaakt, maar is niet lekker. Weinig positiefs over de bijgerechten dus, dan maar hopen op verder smaakvolle spareribs.

De smaak van de ribs

De sparerib bestaat uit 9 ribben en ziet er op het eerste gezicht vrij goed uit. Ze zijn vrij mals, de botten zijn eenvoudig kaal te eten. Wel blijft het vlees aan het vlies kleven, wat in dit geval dus niet is verwijderd helaas. De spareribs zijn gekookt om ze mals te krijgen, daarna van een rub voorzien en in de oven afgebakken. In dit geval levert dit vooral een kruidige smaak op van deze spareribs, die op zich wel smaakt. Naarmate je langer dooreet is de smaak echter wel beperkt en mist hij de nodige diepgang. Dit had wellicht beter geweest wanneer de spareribs afgelakt waren voor en tijdens het ovenproces. Nu proef je vooral kruidig vlees, gemiddeld van kwaliteit en met een verder matige textuur.

De eindbeoordeling

Wanneer deze spareribs rond de € 15,00 hadden gekost hadden de ribs beter in de beleving van een wegrestaurant gepast. Het waren in dat geval geen bijzondere ribben, maar acceptabel voor wat je zou verwachten. Nu concurreren ze qua prijsstelling met andere restaurants en maken ze dit zeker niet waar. De spareribs missen hiervoor diepgang en textuur. De bijgerechten zijn werkelijk om te huilen. Met wat simpele aanpassingen kan het wellicht nog wat worden bij de Gouden Leeuw. Wanneer ze hiertoe niet bereid zijn, is de meest simpele oplossing om de prijs aan te passen. Voorlopig voor ons dus geen spareribs meer bij dit wegrestaurant.

Tot zover de review van De Gouden Leeuw in de regio Breda. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, lees dan meer van onze reviews.

Locatie:

Meer in de buurt:

Royell Oosterhout
Breda

Royell Oosterhout

We kiezen voor een klassieke smaakvariant namelijk super sweet. Naast super sweet heeft Royell Oosterhout onder meer ook keuze uit honing,

Meer »
Walkabout Breda
Breda

Walkabout Breda

Bij Walkabout staan er drie varianten spareribs op het menu, BBQ, hot & sweet of oriëntal. Aangezien we beide zin in

Meer »
Breda

Gauchos Breda

Als liefhebber van de Argentijnse grill zijn mijn verwachtingen hoog. De Argentijnse keuken staat namelijk bekend om heerlijke vleesgerechten bereid op

Meer »