De Beren Breda

1.3/5
” De spareribs bij de Beren zijn helaas BEREN-slecht! “
de beren breda
Vroeger was de Beren een begrip voor saté en sparerib liefhebbers. In die tijd hadden zij slechts vijf vestigingen en was het eetcafé in Breda gevestigd op de grote markt. Inmiddels is de Beren uitgegroeid tot een landelijke franchiseconcept met 80 vestigingen. Het concept heeft recent een makeover gekregen met een nieuwe kaart en een modernere uitstraling waarmee zij zich lijken te richten op een iets hoger segment. Leuk die groei en vernieuwing, maar is De Beren nog steeds in staat kwaliteit op het bord te serveren? Wij zoeken dit vanavond uit.

Wat krijg je voor je geld?

  • Drie halve spareribs
  • Verkrijgbaar in 5 verschillende smaken
  • Keuze uit franse friet of grootmoeders friet
  • Natte koolsalade en wat mais

Nog niet zo lang geleden had de Beren een interessant driegangen menu en diverse specials waaronder onbeperkte spareribs. In de nieuwe stijl is hiervoor geen ruimte meer en bevat de menukaart luxere grill gerechten zoals tomahawk steaks en diverse share-mogelijkheden. Gelukkig staan de spareribs nog wel omschreven als de klassieker. De spareribs zijn te bestellen in varianten honing, ketjap, smokey barbecue, kruidenboter en pittig. Bij de vriendelijke serveerster blijkt het ook mogelijk om deze smaken te combineren en daarom kiezen we voor de eerste drie smaken. Er wordt 650 gram beloofd voor een prijs van € 23,50 waarmee de spareribs ten opzichte van andere eetcafés vrij prijzig zijn.

Wat ligt er op het bord

In ons geval dus drie ribben met verschillende smaken, een totaal van anderhalve sparerib. Verder een flinke portie friet met mayonaise, koolsalade en wat stukjes mais. De spareribs zien er niet veelbelovend uit, ze zijn glimmend van de saus en het vet druipt op de plank waarop het geserveerd is. Verder zijn ze afgescheurd in plaats van netjes gesneden en lijkt het daardoor alsof iemand er al aan heeft gegeten. De erbij geserveerde koolsalade is erg nat en tilt het gerecht alvast niet naar een hoger niveau. De friet is verder prima van smaak.

De smaak van de ribs

Over de kwaliteit van de spareribs kan ik dan ook kort zijn, die zijn werkelijk BEREN-slecht namelijk. De marketing van het Beren concept is vandaag de dag helaas beter dan de kwaliteit op het bord.  Deze spareribs smaken als de vacuümverpakte spareribs uit de supermarkt van slechtere kwaliteit. Het vlees is smakeloos, bevat veel vet en heeft een bedenkelijke kruimige bovenlaag. De smaak moet dan van de sauzen komen die eroverheen gegoten zijn, maar ook dat valt tegen. De smokey barbecue saus is nog wel lekker en zoet, maar de honing en ketjap sausen zijn verder ook totaal onherkenbaar. Helaas dus een nagenoeg complete misser voor dit gerecht bij de Beren.

De eindbeoordeling

Als franchise organisatie mag de Beren zich wel even achter de oren krabben dat ze voor deze kwaliteit spareribs tegenwoordig € 23,50 durven te vragen. Het staat ver af van de kwaliteit van de betere grill restaurants in Breda die wel kwaliteit leveren voor over het algemeen lagere prijzen. Hopelijk kan de Beren in de spiegel kijken en stappen ondernemen om terug te keren naar de kwaliteit van vroeger. Op dit moment hoef je als sparerib liefhebber in ieder geval niet meer naar De Beren.

Tot zover de review van De Beren in Breda. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren in regio Breda, lees dan onze andere reviews.

 

 

Locatie:

Meer in de buurt:

Aogse Markt
Breda

Aogse Markt Breda

Wanneer ik bel om te bestellen schrik ik van de keuzes die me geboden worden. Ze blijken vier varianten aan te

Meer »
Con Fuego Breda
Breda

Con Fuego Breda

Con Fuego is een grillrestaurant gevestigd op de grote markt in Breda. De sfeer is er gemoedelijk en de kaart een

Meer »