Con Fuego Breda

4.7/5
” Een nieuwe nummer 1! Wordt dit de winnaar van de beste ribs 2022?! “
Con Fuego Breda
“Het lekkerste vlees ter wereld” schreef BN de Stem in een recensie over het vlees van Con Fuego in Breda. Ze staan bekend om de hoge kwaliteit steaks, maar wij zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar de kwaliteit van de spareribs. En ze maken hun naam echt waar, we zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit, de smaak en de bereidingswijze. Wij hebben een nieuwe nummer 1!

Wat krijg je voor je geld?

  • Één sparerib van de grill
  • Zoete honing marinade
  • Friet met mayonaise
  • Een salade met  rode ui

Con Fuego is een grillrestaurant gevestigd op de grote markt in Breda. De sfeer is er gemoedelijk en de kaart een ware droom voor de vleesliefhebber. Naast de traditionele biefstukken en ribeyes staan hier ook vleessoorten als Japanse Wagyu en Luma Beef op het menu. Deze premium vleessoorten hebben ook dito prijzen, daarom zijn we blij met de spareribs op de kaart voor € 19,50. Verder geen keuzes in marinades of porties het zijn “gewoon” zoete spareribs. De carpaccio die we als voorgerechten hebben besteld heeft in ieder geval aangetoond dat het vlees kwalitatief goed is en daarom kijken we uit naar het hoofdgerecht.

Wat ligt er op het bord

Bij aankomst is er in eerste instantie wat teleurstelling. De sparerib ziet er wat klein en smal uit en lijkt niet al te veel vlees te hebben. Wanneer we wat beter kijken blijkt er tussen de botten wel voldoende vlees te zitten en ziet de rib er toch vrij netjes en smakelijk uit. Gelukkig een verkeerde eerste indruk.

Naast de spareribs wordt voor de gehele tafel apart friet en salade op tafel gezet. Het schaaltje friet is veel te weinig voor vier personen en we bestellen daarom gelijk een schaaltje bij. Deze wordt verder niet op de rekening gezet, dat is netjes. De friet en salade smaken verder prima, maar zijn niet direct een bijzondere vermelding waard.

De smaak van de ribs

Om maar direct met de deur in huis te vallen, de spareribs zijn heerlijk! Con Fuego heeft alles top op orde, van de kwaliteit van het vlees, tot de bereiding en marinade. We hebben een nieuwe nummer 1 van de Beste Ribs!
De ribben zijn van een mooie kwaliteit, zonder vette stukken of vliezen. Het vlees is mals en komt goed van het bot en heeft ook nog  bite waar je je tanden in kunt zetten. De smaak is heel goed in het vlees doorgetrokken, waaruit blijkt dat ook de (voor)bereiding goed is. Het vlees heeft diepgang door een rub en lijkt langzaam te zijn gegaard in plaats van gekookt, wat zorgt voor veel smaak in het vlees en een juiste textuur.

De marinade is zoet en hierin komt vooral de honingsmaak sterk naar voren. De marinade is een juiste keuze en past perfect bij de grillsmaak van de spareribs. Dat er maar één variant te kiezen is eigenlijk mijn enige kritiekpunt. Voor echte liefhebbers zou een extra smaak of een grotere portie een meerwaarde zijn en zeker besteld worden wanneer we vaker langskomen.

De eindbeoordeling

Sparerib liefhebbers opgelet; ga direct naar Con Fuego voor de spareribs! Het zijn namelijk de beste ribs die we tot nu toe hebben getest en daarmee de hoogste score op besteribs.nl. Con Fuego doet gewoon alles goed, het is alleen nog te hopen dat ze ook consistent blijven. Dit zal Con Fuego nog aan ons moeten gaan bewijzen, want we gaan zeker terugkomen!

Tot zover de review van Con Fuego Breda. Wil je weten wie nu de nummer 2 is op besteribs, zoek en vind het op onze site.

 

Locatie:

Meer in de buurt:

Bergsch Bakhuys
Breda

‘t Bergsch Backhuys

Bij ‘t Bergsch Backhuys staat nu een Indiase chef-kok achter het fornuis. Zijn hand is duidelijk zichtbaar op de menukaart waarop

Meer »
Breda

Gino’s Zevenbergen

Bij binnenkomst kijken we elkaar bedenkend aan, het restaurant ziet er vrij kaal en sfeerloos uit, een beetje de uitstraling van

Meer »