Chibi Chibi Bonaire

2.8/5
” Deze spareribs hebben een authentiek charcoal bite, maar daar blijft het helaas bij. Verder helaas erg matig van kwaliteit. “
Chibi Chibi Bonaire
Chibi Chibi is één van de twee restaurants op het Divi Flamingo resort. Het restaurant bevindt zich direct aan zee en biedt daarom een mooi uitzicht over de kustlijn van Bonaire. Voor all-in hotelgasten is dit a-la-carte restaurant inbegrepen, maar het restaurant is verder ook voor gasten van buiten het resort te bezoeken.

Wat krijg je voor je geld?

  • Één volledige sparerib
  • Gegrilde groenten
  • Een prima smakende koolsalade
  • Friet van wisselvallige kwaliteit

De spareribs op het menu worden aangeboden als ‘slow-roasted ribs with orange-infused BBQ glaze’. Deze omschrijving zorgt in ieder geval naar verwachtingen rondom deze spareribs. De spareribs kosten $ 21,00 en zijn daarmee gemiddeld qua prijsstelling, dit in tegenstelling tot enkele andere gerechten op de kaart.

Wat ligt er op het bord

De spareribs zijn in vier stukken verdeeld, in totaliteit tien ribben. Er zit voldoende vlees aan de botten, toch ziet het stapeltje ribben  er een beetje liefdeloos uit. De BBQ glaze is naast geinjecteerd in ieder geval ook ruimhartig op deze spareribs gekwast. Op het bord ligt verder een tropische koolsalade die verder prima smaakt. Onder de spareribs liggen wat gegrilde groenten, deze zijn niet vies maar voegen ook niet heel veel toe wat mij betreft aan dit gerecht. Tot slot een mandje friet, die wisselend van kwaliteit is. Sommige frieten zijn slap, andere prima van smaak. 

De smaak van de ribs

Wat direct opvalt is de authentieke rokerige grill smaak van de barbecue. Je proeft dat deze spareribs op steenkolen zijn bereid. Het lijkt er echter niet op alsof ze heel langzaam zijn gegaard, het vlees valt namelijk niet direct van het bot en het vlees heeft een stevige bite. Op zich is dat niet erg, maar de smaak van het vlees is hier wel erg inconsistent. Plaatselijk is de korst en de randen droog, daaronder stukken met vet en sappig vlees. Sappig klinkt in dit verband wellicht positief, maar het is meer nattig te noemen. Waarschijnlijk is het vlees nattig door het injecteren sinaasappel glaze. Als dat zo is heeft dit in ieder geval weinig toegevoegd, want de smaak is niet herkenbaar en het maakt wat mij betreft de textuur van het vlees niet beter. De saus op de spareribs is een typische zoete barbecue saus. Deze smaakt verder prima, maar had wel in minder ruime mate mogen worden aangebracht.

De eindbeoordeling

De grill smaak van de spareribs in een restaurant op Bonaire is in ieder geval bijzonder. De rest van de bereiding en het vlees is echter van matige tot gemiddelde kwaliteit. Op dit moment is het een dappere poging om bijzondere spareribs te serveren, welke vandaag niet succesvol is uitgepakt. De bereiding zorgt ervoor dat het vlees niet echt herkenbaar is en inconsistent bij iedere hap. Het is vooral jammer dat de smaken die omschreven zijn verder niet terug komen in de smaken met een matig cijfer als eindresultaat.

Tot zover de review van de Chibi Chibi Bonaire. Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

Locatie:

Meer in de buurt:

Spareribs restaurant
Bonaire

Trocadero Bonaire

Op de menukaart staan als vanouds de Jack Daniels Ribs, maar zijn de Devils Ribs van de kaart verdwenen. Voor ons

Meer »
Hillside bonaire spareribs
Bonaire

Hillside Bonaire

Hillside ligt wat buiten het centrum in de wijk Antriol. Op het overdekte terras heb je een mooi uitzicht over Kralendijk.

Meer »