Boterhuis Delft

1.5/5
” Als de kwaliteit van de spareribs niet verbeterd kan Boterhuis ze beter van het menu af halen. “
Boterhuis Delft
We belanden bij grand-café Boterhuis in Delft, een gezellig eetcafé met meerdere verdiepingen. Hoewel ik het eetcafé niet voor het uitzoeken had vandaag, ben ik blij om te zien dat er spareribs op de menukaart staan. Hiermee kan de zoektocht naar de beste spareribs in de regio Den Haag weer worden vervolgd!

Wat krijg je voor je geld?

  • Twaalf ribben
  • Puntzak friet met mayonaise
  • Kleine verse salade
  • Knoflooksaus

Grand-Café Boterhuis oogt sfeervol. Het café ken meerdere zitgedeeltes en je voelt jezelf er makkelijk thuis door de huiselijke sfeer die er heerst. Na de Corona lock-down lijkt het personeel nog wat onwennig, maar zijn ze wel vriendelijk en lijken er in ieder geval zin in te hebben vanavond!

Op de menukaart wordt weinig prijsgegeven over de smaak van de spareribs, er staan namelijk enkel benoemd dat hij wordt geserveerd met knoflooksaus, friet en salade. De spareribs zijn niet te duur met een prijs van € 17,50.

Wat ligt er op het bord

Het is niet direct een smakelijk gezicht wat je voorgeschoteld krijg. Vooral het vlees ziet er liefdeloos uit! Een tegenvaller, want je krijgt eerder zin in de bijgeleverde friet en salade dan in de spareribs. De friet komt in een puntzak met daarbij ook mayonaise. De friet is goed gebakken en smaakt prima. Dit geldt ook voor de salade, deze is simpel maar vers en bestaat uit sla, komkommer, tomaat en rode ui.

Wat is er dan met de spareribs? Deze zien er eerder uit als soepvlees op bot met een laag vet eroverheen dan smakelijke spareribs. Hopelijk is de smaak dus beter dan de opmaak.

De smaak van de ribs

Helaas smaken de spareribs zoals ze er uit zien: onherkenbaar en liefdeloos. De kwaliteit van de spareribs is al twijfelachtig met loshangend vet en vlees aan de botten en zijn dus geen mooie egale spareribs. Dit maakt de bereiding wellicht al lastiger en is in deze ook niet goed gegaan. Het vlees komt niet lekker los van de botten en is eerder zompig dan dat het een bite heeft.

Een marinade of de kruiden zouden het gerecht nog naar een wat hoger niveau kunnen tillen, maar ook dit is helaas niet het geval. Een smaakmakende marinade lijkt geheel te ontbreken, terwijl een kruidige rub slechts in de verte herkenbaar is en daarmee ook geen toegevoegde waarde heeft.

De eindbeoordeling

De spareribs bij Boterhuis Delft zijn onvoldoende, wat eigenlijk al start bij de kwaliteit van het vlees. Wanneer dit de gewenste kwaliteit van de spareribs blijft, lijkt het me beter om ze van de menukaart te halen. Verder een leuk eetcafé op een mooie plek, waarbij mijn tafelgenoten betere keuzes hebben gemaakt en waar ook nog een gunstig geprijsde weekschotel te bestellen valt. Voor spareribs is het een plaats om te vermijden.

Tot zover de review van Boterhuis in Delft. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren in regio Den Haag, lees dan onze andere reviews.

 

 

Locatie:

Meer in de buurt:

El Mamma BBQ
Den Haag

El Mamma BBQ Den Haag

El Mamma BBQ  lijkt zich te specialiseren in spareribs, deze staan dan ook duidelijk bovenaan op de op de menukaart en

Meer »