Bobbejan’s Bonaire

3/5
” Ze vallen niet van het bot, maar wel een ultiem kluifgenot! “
Bobbejan bonaire spareribs
Bobbejan’s BBQ is een begrip op Bonaire als take-away BBQ, populair zowel bij toeristen als bij de locals. Hun populairste gerecht is de spareribs waarmee de barbecue continu gevuld wordt op de avonden dat Bobbejan’s geopend is. Zijn deze spareribs zo goed dat iedere sparerib liefhebber op Bonaire hier moet gaan proeven?

Wat krijg je voor je geld?

  • Een rib in kleine stukjes
  • Afhaal menu voor $ 13,00
  • Inclusief friet en koolsalade

Bobbejan’s is als gezegd een populair adres op Bonaire. Enkel in het weekend geopend tussen 6 en 10 zul je hier regelmatig rijen treffen om je BBQ take-away gerechten te kunnen bestellen. Er zit ook een klein restaurant bij, maar sinds COVID is deze niet of nauwelijks meer open geweest. Aangezien Bobbejan’s vlakbij de boulevard zit, kun je ook prima afhalen en met mooi uitzicht aan zee een plekje zoeken om te eten. Ook hier zijn de prijzen gestegen, waardoor een sparerib menu nu $ 13,00 kost.

Eerdere bezoeken

Bobbejan’s is natuurlijk niet helemaal te vergelijken met een normaal restaurant. Voorheen was een sparerib menu namelijk $ 11,00 waarmee het eerder het prijsniveau van een cafetaria had dan van een restaurant. Vaak ook met de kreet; net zo snel als McDonalds, maar veel lekkerder! Doordat de goede prijs kwaliteit verhouding kwamen de spareribs in 2021 zelfs terecht in onze top 3 van Bonaire met een score van 3,6.

Wat ligt er op het bord

In dit geval in onze foambox krijgen we ongeveer 10 ribben, wat franse friet en een klein beetje koolsalade. De spareribs zijn in losse ribben gehakt en zijn erg sauzig. De friet smaakt oké, de koolsalade is nat en heeft een aparte smaak die mij persoonlijk niet bevalt, hij is wat zurig en smaakt daardoor alsof hij al eventjes op ons ligt te wachten.

De smaak van de spareribs

Wanneer op Bonaire op vakantie bent zul je vast niet heel erg letten op de calorieën, mocht je hier wel rekening mee houden ontloop Bobbejan’s dan. Menig bloedsuikerspiegel zal omhoogschieten na het eten van deze ribs. De spareribs worden op de grill bereid in gedoopt in een flinke massa saus. De saus zelf is wel lekker zoet en sticky, een mix van ketjap en honing, maar is wel overmatig aanwezig op deze spareribs. Wellicht is dat maar goed ook, want de spareribs zelf zijn kwalitatief niet zo best. Ze zijn ditmaal wat taai en het zijn zeker geen spareribs die lekker mals van het bot af druipen. Bij Bobbejan’s zijn we gewend te moeten kluiven, maar vandaag moeten we wel extreem ons best doen om de botten terug te vinden.

De eindbeoordeling

Bobbejan’s is een unieke lokale toko, waar je geen culinair spektakel hoeft te verwachten. Doordat ze voorheen zo goed scoorden en mensen nog altijd enthousiast zijn over de spareribs waren de verwachtingen wellicht te hoog gespannen hier. Voor een fastfood BBQ restaurant is het nog altijd de moeite waard om dit eens te bezoeken, maar het komt dit jaar niet in aanmerking voor een top 3 notering op Bonaire.

Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

Locatie:

Meer in de buurt:

Hillside bonaire spareribs
Bonaire

Hillside Bonaire

Hillside ligt wat buiten het centrum in de wijk Antriol. Op het overdekte terras heb je een mooi uitzicht over Kralendijk.

Meer »
El Bigote spareribs
Bonaire

El Bigote Bonaire

El Bigote heeft in de tussentijd een make over gekregen, waardoor het weer een fris uiterlijk heeft. De kenmerkende relaxte en

Meer »
Rum Runners spareribs
Bonaire

Rum Runners Bonaire

Bij Rum Runners tref je een vrij uitgebreide menukaart, waarbij naast de normale dinergerechten ook een uitgebreid pizzamenu is uit de

Meer »