Blennies Bonaire

3/5
” Amerikaans en goedkoop, maar een kleine portie voor een grote man “
Spareribs sticky marinade
Blennies is één van de twee restaurants op het buddy dive resort in Bonaire. Blennies biedt een simpele kaart tegen vrij gunstige prijzen, maar wel met een prachtig zeezicht! Op donderdag hebben ze een onbeperkt spareribs aanbod, wij bezoeken het echter op een zaterdag.

Wat krijg je voor je geld?

  • Één kleine sparerib
  • Een beetje friet
  • Een weinig inspirerende salade
  • Mayonaise en ketchup

Spareribs staan hier voor een prijs van $ 17,50 op de menukaart, zeer gunstig geprijsd dus.  Voor deze prijs wordt een whole slab, friet en salade beloofd. Overigens zijn de meeste prijzen op de kaart tussen de $ 16,50 en $ 18,50 en daarmee interessant. Drankjes zijn echter wel duurder dan gebruikelijk.

Wat ligt er op het bord

Als de spareribs worden geserveerd gaat niet direct mijn hart sneller kloppen. De rib is in tweeën verdeeld, voorzien van BBQ saus en wat lente ui garnituur. Hiernaast een kleine salade en voldoende friet met mayonaise en ketchup. Op zich niet direct iets mis met opmaak, maar er is zeker ook niets bijzonders te zien op het bord.

De smaak van de ribs

Het resort richt zich grotendeels op Amerikanen en daarom is het logisch te kiezen voor een BBQ saus. De saus maakt het echter ook niet heel spannend, het is echt een standaard zoete BBQ saus, zeker niet huisgemaakt. Erg jammer, want de spareribs vallen lekker van het bot en over de gehele rib verder consistent te noemen. Er zijn verder niet veel smaken toegevoegd aan de rib, maar toch is het vlees ook smaakvol.

De eindbeoordeling

De spareribs zijn zeker voor de prijs gewoon goed te noemen. Ze zijn echter verder niet heel bijzonder of spannend. De presentatie, maar vooral de saus is naar mijn smaak een beetje te simpel. Een betere (huisgemaakte) saus zou het geheel naar hoger niveau kunnen tillen. Ben je op Bonaire, kun je prima de spareribs hier bestellen, maar je hoeft er zeker niet speciaal voor naar Bonaire af te reizen.

Tot zover de review van de Blennies Bonaire. Wil je zien hoe de andere restaurants van Bonaire scoren, bezoek dan onze reviewsite van Bonaire.

Locatie:

Meer in de buurt:

Chibi Chibi Bonaire
Bonaire

Chibi Chibi Bonaire

De spareribs op het menu worden aangeboden als ‘slow-roasted ribs with orange-infused BBQ glaze’. Deze omschrijving zorgt in ieder geval naar

Meer »
El Mundo spareribs Bonaire
Bonaire

El Mundo Bonaire

Wanneer de spareribs arriveren, zijn de verwachtingen positief. Een flinke en vlezige rib die er goed gemarineerd uit ziet en met

Meer »