‘t Bergsch Backhuys

4.2/5
” Genoten van heerlijk malse spareribs, zeer goed bereid met een perfecte marinade! “
Bergsch Bakhuys
Op het marktplein in het centrum van Geertruidenberg vinden we eetcafé ‘t Bergsch Backhuys. Vroeger één van mijn favourite eetcafees, maar de laatste ervaringen van een aantal jaren terug waren niet zo best. Inmiddels heeft het restaurant een nieuwe chef-kok en verdient ‘t Bergsch Backhuys ook een nieuwe kans.

Wat krijg je voor je geld?

  • Anderhalve sparerib
  • Een luxe salade
  • Goede friet
  • Mayonaise

Bij ‘t Bergsch Backhuys staat nu een Indiase chef-kok achter het fornuis. Zijn hand is duidelijk zichtbaar op de menukaart waarop veel curry’s te vinden zijn. Gelukkig voor ons zijn de spareribs samen met verschillende andere klassiekers wel op de kaart gebleven en hebben we tegenwoordig voor de spareribs zelfs keuze uit drie varianten. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in de smaken regular, zoet of pittig. Wij kiezen voor een bedrag van € 19,25 voor de zoete spareribs, welke volgens de menukaart huis gemarineerd zijn en overgoten met honing.

Wat ligt er op het bord

Een grotere portie spareribs dan normaal, je krijgt namelijk vijftien ribben gelijkstaand aan ongeveer 1,5 sparerib. Daarnaast een salade met een stoofpeertje en friet met mayonaise. Het ziet er allemaal fris, vers en smakelijk uit en dat is het gelukkig ook. Aan de salade is aandacht besteed en het stoofpeertje een leuke toevoeging. Dit treffen we in andere restaurants wel eens anders. De friet is goed gebakken en ook smaakvol, daarmee maakt ‘t Bergsch Backhuys een goede start.

De smaak van de ribs

De spareribs zijn gegarneerd met lenteuitjes en sesamzaad en ogen wat donker vanwege de marinade. Navraag leert dat het vlees  gekookt is in de marinade en daarna afgebakken wordt in de oven. Deze bereiding pakt bij ‘t Bergsch Backhuys goed uit, het vlees is zo mals, dat het maar aangekeken hoeft te worden om van het bot af te vallen. De kwaliteit en textuur van het vlees is ook goed, er zijn nergens slechte of vette stukken terug te vinden in deze spareribs.

De marinade is vooral soja-ketjap achtig met een hint van honing die je proeft. Het zoute van de soja en het zoete van de ketjap en de honing zijn mooi met elkaar in balans, waardoor we erg vrolijk worden van deze marinade. Tel hierbij de hoeveelheid en kwaliteit van de spareribs en de smaakvolle bijgerechten op, dan begrijp je dat we erg vrolijk zijn geworden van dit gerecht.

De eindbeoordeling

De spareribs bij ‘t Bergsch Backhuys zijn zeer zeker de moeite waard om te gaan proeven. Je krijgt hier waar voor je geld en prima gebalanceerde spareribs. Natuurlijk missen ze vanwege de bereidingswijze wat diepgang, maar de positieve punten zorgen ervoor dat deze chef-kok complimenten verdient voor deze spareribs.

Tot zover de review van ‘t Bergsch Backhuys in de regio Breda. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, lees dan meer van onze reviews.

Locatie:

Meer in de buurt:

Ribsfactory
Breda

Ribsfactory Breda

Op de menukaart van Ribsfactory staan plots ook een aantal hip benoemde spareribs die mijn wenkbrauwen af en toe doen fronzen.

Meer »
spareribs breda
Breda

Publieke werken Breda

Publieke Werken Breda staat bekend om het 3-gangen keuzemenu. Op het keuzemenu staan geen spareribs, daarom bestellen van de kaart. De

Meer »