Wanneer ik bel om te bestellen schrik ik van de keuzes die me geboden worden. Ze blijken vier varianten aan te bieden en ik moet snel een keuze maken. Ik kies de cola smaak en laat daarmee de oosterse, pikante en Aogse varianten voor een andere keer. Bij de oosterse en pikante smaken kan ik me wel een voorstelling maken, de Aogse variant zoek ik even op en blijkt een rooksmaak met rum-cola te hebben. Die staan dan nog op het lijstje voor een volgende keer. Voor de liefhebbers in ieder geval genoeg keuze!
Voor de take-away spareribs betaal je € 18,50 zonder bijgerechten. Voor één euro per stuk kun je nog voor friet of een koolsalade kiezen. Voor de vitaminen bestel ik vandaag dat laatste als extra. Hiermee komt het totaal op € 19,50. Niet echt goedkoop voor afhaal, wanneer je bedenkt dat het in het restaurant normaal gesproken € 19,55 kost inclusief de koolsalade én de friet.
Wat ligt er op het bord
Vandaag dus in de foambox in plaats van op het bord. Hierin zit een flinke rib, nog netjes extra verpakt in folie om het langer warm te houden. De koolsalade zit in een apart bakje en er is netjes een vochtig doekje bijgeleverd. Ondertussen dat de spareribs zich (moeizaam) door de fotograaf op de foto laten zetten, proef ik alvast de koolsalade. Deze is prima, fris met een licht zuurtje en is daarmee het eurotje alvast waard.
De smaak van de ribs
De spareribs van de Aogse markt zijn bereid te op een Josper Grill. Dit is een op houtskool gestookte grill speciaal ontwikkeld voor de horeca.
De Josper grill lijkt zijn werk in ieder geval prima te doen. De spareribs zijn mooi egaal gegaard, hebben een goede krokante laag en een typische bbq bite. De krokante laag is kruidig en heeft de herkenbare charcoal grillsmaak en is daarmee direct een hit. Deze laag zou eigenlijk naar cola moeten smaken, maar dit is voor mij niet direct heel herkenbaar. Wel zijn de spareribs herkenbaar zoet, maar smaakt wat meer honingachtig dan cola-suikerachtig. Dit mag de pret echter niet te veel drukken, want de kruiden en marinade hebben er wel voor gezorgd dat het vlees gelaagd en smaakvol is geworden.
De kwaliteit van het vlees zelf is ook prima op orde hier. Ik vreesde even voor het dikke stuk van de sparerib, waar vaak veel vet zit. Dit viel echter reuze mee. Enig puntje van kritiek is dan het vlies onderop de sparerib dat niet is verwijderd, maar ach eigenlijk benoem ik dat enkel om toch nog iets te zeuren te hebben.
De eindbeoordeling
Vandaag zijn we positief verrast door de afhaal spareribs bij de Aogse markt. De spareribs zijn goed van kwaliteit, goed bereid en erg smaakvol gekruid. Wanneer de horeca opnieuw open mag gaan we zeker nog eens keuren of de kwaliteit constant is en hoe de sfeer en bediening is bij de Aogse markt. Voor zolang de horeca nog gesloten is kun je hier in ieder geval in het weekend prima terecht voor take-away.
Tot zover de review van Aogse markt in Breda. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, bezoek dan onze reviewsite.