Bij Walkabout staan er drie varianten spareribs op het menu, BBQ, hot & sweet of oriëntal. Aangezien we beide zin in spareribs hebben kiezen we de laatste twee varianten. Walkabout promoot zich als een betaalbaar eetcafé, we zijn dan ook positief verrast over de prijs van €13,10 voor de spareribs. Achteraf gezien wordt je hiermee echter enigszins misleid, want de bijgerechten dienen los bijbesteld te worden en zijn vrij grof geprijsd.
Wat ligt er op het bord
Je krijgt bij Walkabout een mooi opgemaakte plank, met een volledige sparerib van tien ribben. De spareribs hebben bovenop wat garnering en ernaast een leuke opmaak met wat zout en kruiden. Het ziet er smakelijk uit! Verder hebben we friet en wedges apart besteld. Vooral de wedges zijn wel lekker. De friet verder niet echt bijzonder.
Voor de wedges en friet moet er in dit geval € 7,80 worden bijbetaald. Wanneer je nog een salade (tegen een meerprijs van € 4,80) of een maiskolf (tegen een meerprijs van € 6,80) bij zou willen, kom je gemiddeld uit op een prijs van € 22,80. Daarmee is Walkabout Breda uiteindelijk minder gunstig geprijsd als oorspronkelijk verwacht. Tijdens het eten heb ik de spareribs in eerste instantie beleefd alsof deze totaal € 13,10 kosten, maar bij de rekening kwamen we dus achter de meerprijzen. Hierdoor is mijn review wat kritischer dan ik aan de vriendelijke serveerster heb laten weten.
De smaak van de ribs
De spareribs zijn dus mooi opgemaakt en zien er dus best smakelijk uit. Hongerig nemen we verwachtingsvol een eerste hap. Een enorme teleurstelling valt ons snel ten deel. De textuur van de spareribs zijn slecht, overcooked en wat droog aan de onderzijde. Aan de andere kant is de bovenzijde juist wat nattig van smaak. Aan de onderzijde zit nog het vette vlies met hierin ook nog wat vette stukken.
De marinade saus is niet of nauwelijks in de spareribs getrokken. De oriental smaak lijkt op een standaard conimex flesje teriyaki. Deze smaak slaat de plank echt volledig mis. Samen met de gebakken uitjes heb je meer het idee aan een wokmaaltijd te zitten dan aan Australische spareribs. De hot & sweet spareribs zijn qua smaak iets beter, maar is ook echt niet meer dan een simpele chilisaus met sambal gemengd. Beide smaken lijken eerder een experiment in een studentenhuis dan bij een zichzelf serieus nemend restaurant.
Zijn er dan nog positieve punten? Qua smaak eigenlijk niet en als de prijs achteraf tegenvalt zijn er buiten de opmaak en de vriendelijke bediening eigenlijk geen positieve punten te noemen vandaag.
De eindbeoordeling
Voor de spareribs hoef je als liefhebber eetcafé Walkabout niet te bezoeken. De kwaliteit is het beste te omschrijven als een standaard voorgekookte sparerib uit de supermarkt, afgelakt met de meest simpele sauzen en vervolgens opgewarmd in oven of magnetron. In eerste instantie lijkt de prijs dan nog het één en ander te kunnen goedmaken, maar eigenlijk kom je ook hierbij voor een complete maaltijd bedrogen uit.
Tot zover de review van Walkabout in Breda. Wil je zien hoe de andere restaurants scoren, lees dan meer van onze reviews.