Er zijn van die dagen dan heb je gewoon zin in spareribs. Als je spareribs goed weet te bereiden, dan zijn ze vaak lekkerder dan elk restaurant! Maar dit vraagt even een focus en wat tijd, want de beste spareribs laat je langzaam garen om ze daarna perfect af te bakken in de oven of de BBQ.
Dit is onze absolute favoriet! Wordt dit jou nieuwe favoriete recept?
Ingrediënten voor 2 gehele ribs:
1 ui
100 ml water
100 ml ketjap
100 ml zoete chilisaus
50 ml zwarte balsamico azijn
50 ml gembersiroop
3 teentjes knoflook fijngehakt
2 eetlepels suiker (bruine bastardsuiker)
3 theelepels kaneel
1 theelepel komijn
1 eetlepel Worcestersaus
Voorbereiding:
Verwijder aan de holle kant het vlies van de spareribs, met je vingers of met behulp van een mes. Wrijf de spareribs eerst in met wat peper en zout. Snijd de spareribs in stukken van 1 of 2 ribben per stuk.
Bereiding spareribs:
Pel en snipper de ui en bak samen met de knoflook 2 minuten in de pan met olie. Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus af met de ketjap, gembersiroop, chilisaus en balsamico azijn en roer even goed door. Voeg de 100ml water toe, de komijnpoeder, het kaneel, de suiker, de Worcestershire saus, wat zout en peper toe en roer goed door.
Breng de pan aan de kook en voeg dan de spareribs toe. Wacht tot de saus weer kookt en zet de pan op de laagste vuurstand. Doe de deksel op de pan en laat ze 3 uur zachtjes garen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de spareribs uit de pan, bestrooi ze met nog een beetje zout aan beide kanten en lak ze af met de saus uit de pan. Bak ze vervolgens 15 – 20 minuten af in de oven.
Serveer de spareribs met eventueel nog wat extra saus uit de pan.
En eet smakelijk! Wordt dit ook jou favoriet of kies je een van onze andere recepten?