Honing BBQ spareribs

Spareribs in de oven

Een spareribs recept uit de oven met een honing bbq marinade. Deze marinade is lekker zoet en sticky, met een hint gember.

Ingredi├źnten voor 1 gehele rib:

Voor de marinade:
2 cm gember (geraspt)
2 eetlepels honing
2 eetlepels barbecuesaus of ketchup
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel zwarte balsamicoazijn
1 sinasappel geperst
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kerriepoeder

Voor het aflakken:
2 eetlepels bbq saus
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kerriepoeder

Voorbereiding:

Verwijder aan de holle kant het vlies van de spareribs, met je vingers of met behulp van een mes. Het verwijderen van het vlies maakt de spareribs een stuk malser. Wil je hierover meer informatie, bekijk dan deze video.

Wrijf de spareribs eerst in met wat peper en zout. Meng de ingredi├źnten van de marinade samen in een kom en wrijf de sparerib goed in. Hou een klein beetje marinade over. Zorg dat de sparerib voldoende tijd heeft om de smaken in te laten trekken, liefst 24 uur van te voren marineren en in een luchtdichte zak in de koelkast bewaren. Haal de spareribs een uur voor bereiding uit de koelkast.

Bereiding:

Verhit de heteluchtoven voor op 130 graden. Snij de spareribs in 2 stukken en pak ze in met aluminium folie, giet voor het dichtvouwen het laatste beetje marinade in het pakketje. Plaats in de oven een kom water samen met de ingepakte ribs.
Het water zal grotendeels verdampen wat er voor zorgt dat de spareribs malser en smaakvoller zullen maken. Laat de spareribs minimaal 1 uur in de oven, verhit vervolgens de oven naar 170 graden en wanneer op temperatuur laat de spareribs nog 50 tot 60 minuten in de oven. Indien de spareribs heel vlezig zijn, zou je ze nog wat langer in de oven kunnen laten. Maak ondertussen de aflaksaus.
Haal vervolgens uit de oven en verhit deze naar 190 graden.

Pak de spareribs uit de aluminium folie, de spareribs zullen mals en sappig uit de oven komen, er ontbreekt echter een lekkere korst. Deze cre├źren we in de laatste stap. Smeer de spareribs in met een goede laag aflaksaus en plaats ze zonder aluminium folie terug in de oven.┬á Zorg ervoor dat ze ongeveer 30 minuten in de oven blijven en twee- tot driemaal tussendoor ingesmeerd worden met de laksaus.
Na deze laatste stap zijn de spareribs klaar voor serveren!

Niet helemaal je favoriete ingredi├źnten? Uiteraard heeft besteribs ook andere recepten om uit te proberen.

 

Meer lekkere spareribs recepten:

Spareribs slow cooker
Slowcooker

Spareribs in bbq saus

Vandaag maken we spareribs recept BBQ style uit de slowcooker met stokbrood voor 2 personen. Ingredi├źnten voor 1 gehele rib: Voor

Meer ┬╗
Spareribs pikante marinade
Oven

Pikante spareribs

Een recept voor spareribs uit de oven met een pikante marinade. Deze marinade is lekker pittig, maar toch zoet door toevoeging

Meer ┬╗