Spareribs opwarmen in de oven

Spareribs in de oven

We krijgen vaak vragen over hoe je het beste spareribs kan opwarmen in de oven. Dit is dan ook geen recept, maar een kort stappenplan hoe je het beste (even snel) je spareribs opwarmt in de oven.

Soorten spareribs

Heb je voorgegaarde spareribs (die je meestal bij de supermarkt haalt) dan zet je de oven op 200 graden en bak je in 20 minuten de spareribs gaar. Het is altijd lekker om de spareribs even een saus laagje te geven voordat je de spareribs opwarmt in de oven. Smeer ze bijvoorbeeld even in met wat BBQ saus, honing en/of ketjap, dan krijg je een lekkere knapperige korst.

Heb je rauwe spareribs dan laat je ze voor het beste resultaat langer in de oven. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt bak je deze spareribs af tussen de 1 en 5 uur. Zorg ook dat je ze lekker marineert van tevoren! Kijk even op onze spareribs uit de oven pagina, we hebben veel tips voor verschillende oven bereidingswijzen!

 

Ovenstand

De oven zet je altijd op de dubbele stand, dus de streep boven en onder. De temperatuur voor opwarmen zit tussen de 180 en  200 graden. Je kunt de spareribs in 15 minuten opwarmen in de oven bij voorgegaarde spareribs. Tot 5 uur wanneer je ze langzaam mals wil garen.

Op onze website hebben we veel tips en recepten voor spareribs uit de oven.

Naast spareribs opwarmen in de oven hebben we ook goede tips voor spareribs van de BBQ, uit de pan of uit de slowcooker.

Of op zoek naar een lekkere marinade? Je kunt deze zelf maken of makkelijk bestellen, dan heb je altijd de lekkerste spareribs.

Meer lekkere spareribs recepten:

Spareribs chopped
Oven

Spareribs zoet en sticky

Vandaag maken we lekkere sticky spareribs uit de oven, met een honing ketjap marinade. Deze marinade is lekker zoet. Ingrediënten voor

Meer »
Spareribs slow cooker
Slowcooker

Spareribs in bbq saus

Vandaag maken we spareribs recept BBQ style uit de slowcooker met stokbrood voor 2 personen. Ingrediënten voor 1 gehele rib: Voor

Meer »
Spareribs pikante marinade
Oven

Pikante spareribs

Een recept voor spareribs uit de oven met een pikante marinade. Deze marinade is lekker pittig, maar toch zoet door toevoeging

Meer »