Snelle pan spareribs

spareribs pan recept

Geen zin in veel werk, maar wel in  spareribs? Hierbij een recept om snelle spareribs uit de pan te maken, deze spareribs kan iedereen maken!

Ingrediënten voor 2 gehele ribs:

2 uien
1,5 liter water
6 eetlepels ketjap
3 eetlepels basterdsuiker
1 eetlepels komijnpoeder
2 teentjes knoflook fijngehakt
3 bouillonblokjes

Voorbereiding:

Verwijder aan de holle kant het vlies van de spareribs, met je vingers of met behulp van een mes. Wrijf de spareribs eerst in met wat peper en zout. Snijd de spareribs in stukken van 1 of 2 ribben per stuk.

Bereiding spareribs:

Snijd de uien in stukken en bak samen met de knoflook 2 minuten in de pan. Voeg het water, de bouillonblokjes, de ketjap, suiker en komijnpoeder toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe de gesneden spareribs in de pan. Afhankelijk van de dikte van je pan en de hoogte van het vuur laat je de spareribs 45 minuten zachtjes koken.

Kijk tussendoor of je spareribs niet te hard gaan, voeg eventueel wat extra water bij.

Na het bereiden in de pan is het lekkerste om de spareribs daarna af te bakken in de oven of op de grill. Haal de spareribs uit de pan en smeer ze nog even in met een laagje ketjap, bak ze vervolgens in 5 tot 10 minuten af op 200 graden (let op, de ketjap verbrand als hij te lang in de oven of bbq ligt).

Alvast eet smakelijk! En probeer de volgende keer ook een van onze andere recepten!

Meer lekkere spareribs recepten:

Iberico spareribs
Oven

Iberico spareribs

Iberico spareribs staan bekend om de bijzondere en nootachtige smaak. Ook heeft het vlees van nature vet doorlopen door het vlees.

Meer »
Spareribs recept
Oven

Zoet-Pikante spareribs

Even de tijd nemen om vandaag restaurant-waardige spareribs te maken. Zoete-pikante spareribs met frietjes en een koolsalade. Ingrediënten voor marinade van

Meer »
Spareribs slow cooker
Slowcooker

Spareribs in bbq saus

Vandaag maken we spareribs recept BBQ style uit de slowcooker met stokbrood voor 2 personen. Ingrediënten voor 1 gehele rib: Voor

Meer »