Kip spareribs

Kip spareribs zijn niet de kleine ribbetjes van een kip, want dat is moeilijk kluiven. Kip spareribs zijn malse kippendijen, die je lekker kunt marineren en langzaam laat garen, zodat je de spareribs smaak in je kip weten te krijgen.

Wanneer je de kippendijtjes in de lengte doormiddel snijd, krijg je de aparte ribben look. Zo lijken ze en smaken ze als echte spareribs (maar zijn wel iets gezonder dan de varkensvariant ;).

Deze marinade is zoet, maar ook met een beetje pit. Om de smaak goed in de kip te krijgen, wil je deze ruim van tevoren marineren (24 ÔÇô 48 uur). Maak de marinade en meng deze met de kippendijen, dek deze vacu├╝m af en laat in de koelkast staan tot gebruik.

Ingredi├źnten voor 2 personen

500 gram kippendij
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel wittewijnazijn
3 eetlepels ketjap
3 eetlepels basterdsuiker
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel chilisaus
1 limoen (geperst)
2 theelepels sambal
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel chilipeper vlokken

Meng de ingredi├źnten van de marinade samen in een kom en wrijf de kip spareribs goed in. Houd een klein beetje marinade over voor het aflakken.

Verwarm de oven op 180 graden. Leg de kip spareribs in een ovenschaal en bak ze gedurende 25 minuten. Voor een extra lekkere bite, smeer je 5 minuten voor het eind de kip spareribs nog eens in met de overgebleven saus.

Je kunt deze kipspareribs zowel in de oven, BBQ, slowcooker of in de pan bereiden. Ook kan je natuurlijk verschillende marinades aanbrengen. BesteRibs heeft veel tips rondom bereidingswijzen van spareribs. Kijk eens op onze andere paginaÔÇÖs voor nog meer spareribs inspiratie!

Meer lekkere spareribs recepten:

Spareribs recept
Oven

Zoet-Pikante spareribs

Even de tijd nemen om vandaag restaurant-waardige spareribs te maken. Zoete-pikante spareribs met frietjes en een koolsalade. Ingredi├źnten voor marinade van

Meer ┬╗