Het is altijd weer voor de Kamado barbeque! De Kamado is ideaal om de perfecte spareribs te bereiden. We maken hier dan ook graag gebruik van. Hierbij een mooi en simpel recept voor Kamado spareribs. Enjoy!
Ingrediënten voor twee volledige ribs (ongeveer 2,5 kilo):
Dry rub
3 el lichtbruine basterdsuiker
2 theelepel gerookte paprika poeder
1 el knoflookpoeder
1 el ui poeder
1 tl gedroogde mosterd
1 tl gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de kamado grill tot 120°C en leg de spareribs in het midden van de grill.
Mix de bruine suiker, paprika poeder, knoflook poeder, uien poeder, chilipoeder, mosterd, oregano, tijm, zout en peper samen in een kom. Bedek de spareribs helemaal met het kruidenmengsel.
Leg aluminiumfolie op de bodem van de kamado en leg de spareribs op het folie en sluit de deksel van de grill en laat de spareribs gedurende 2 uur roosteren. Verwijder daarna het folie en keer de spareribs om. Rooster daarna nog eens 1,5 uur.
Haal de spareribs van de grill en laat ze 10 minuten rusten voordat je ze aansnijdt en serveert.
Eet smakelijk!
Is dit recept voor bbq spareribs uit de slowcooker niet helemaal je favoriet? Uiteraard heeft besteribs ook andere recepten om uit te proberen.