Kalfs spareribs

Kalf spareribs, ook wel prime ribs genoemd, komen van kalveren en zijn zacht, sappig en vlezig. Ze zijn kleiner en dunner dan varkens spareribs en hebben een mildere smaak. Kalf spareribs worden vaak gebruikt in gerechten die vereisen dat het vlees zacht en sappig is, zoals stews en ragouts, maar zijn ook heerlijk om te bereiden als een gewone portie spareribs. Het vereist wel wat meer kennis en kunde, maar met dit stappenplan zal ook jij de lekkerste kalfs spareribs maken.

In feite is de keuze tussen kalf of varkens spareribs een kwestie van persoonlijke voorkeur en het gerecht waarin het vlees zal worden gebruikt. Als je op zoek bent naar zacht en sappig vlees, is kalf spareribs de beste keuze, terwijl varkens spareribs beter zijn voor barbecues en grillen.

Er zijn veel manieren om kalf spareribs te bereiden, afhankelijk van de smaak die je wilt bereiken en de techniek die je wilt gebruiken. Wij zijn voor kalfs spareribs vooral enthousiast over bereiden in de oven. Dus hierbij dan ook een oven heerlijk kalf spareribs recept!

De voorbereiding:

Verwijder overtollig vet en zenuwen: Gebruik een scherp mes om overtollig vet en zenuwen van de spareribs te verwijderen. Dit zal helpen bij het bepalen van de bereidingstijd en zorgen voor een evenwichtiger resultaat.
Snijd de spareribs in gewenste porties, bijvoorbeeld in individuele ribben of in secties van twee of drie ribben.
Spoel de spareribs goed af onder stromend water om eventuele vuiligheid of resten te verwijderen. Hiermee zorg je ervoor dat je de allerbeste smaak en textuur krijgt. Het zal ook het bereidingsproces vergemakkelijken, omdat je zeker weet dat de spareribs schoon en klaar zijn voor verdere bereiding.

De ingredi├źnten (voor 2 goede stukken spareribs):

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels worchestershire saus
  • 2 eetlepels zwarte balsamico azijn
  • 2 eetlepels (basterd)suiker
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel peper

We maken een mild zoete marinade van de sojasaus, worchestershire, balsamico, suiker en kruiden. Om de smaken er goed in te laten trekken, raden we aan om de spareribs ongeveer twee uur in de marinade te laten liggen.

De bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Leg de spareribs op een bakplaat en bestrijk ze met de saus om af te lakken.

Bak de spareribs in de oven voor ongeveer 2 uur, of totdat het vlees zacht en sappig is. Draai de spareribs elke 30 minuten om en bestrijk ze met extra saus.

Serveer de spareribs warm, bijvoorbeeld met een frisse sla en een knapperige aardappelsalade.

Deze bereiding is een eenvoudige en effectieve manier om heerlijke kalf spareribs te bereiden die zacht, sappig en vol van smaak zijn. Je kunt de saus aanpassen aan jouw smaak door extra kruiden of specerijen toe te voegen, of door andere sauzen te gebruiken.

Eet smakelijk!!

Meer lekkere spareribs recepten:

Spareribs slow cooker
Slowcooker

Spareribs in bbq saus

Vandaag maken we spareribs recept BBQ style uit de slowcooker met stokbrood voor 2 personen. Ingredi├źnten voor 1 gehele rib: Voor

Meer ┬╗
Spareribs pikante marinade
Oven

Pikante spareribs

Een recept voor spareribs uit de oven met een pikante marinade. Deze marinade is lekker pittig, maar toch zoet door toevoeging

Meer ┬╗