Iberico spareribs

Iberico spareribs

Iberico spareribs staan bekend om de bijzondere en nootachtige smaak. Ook heeft het vlees van nature vet doorlopen door het vlees. Door dit vet en de sterke smaak is de bereiding wat anders dan normale spareribs, vandaar een speciaal Iberico spareribs recept!.

De voorbereiding:
Uiteraard starten we met het verwijderen van het vlies aan de onderkant. Omdat het vlees van zichzelf heel smaakvol is, willen we het vlees redelijk puur houden. Daarom gebruiken we een milde rub en marinade.

De ingredi├źnten:

  • Zout
  • Peper
  • 3 eetlepels (basterd)suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels water
  • paprikapoeder

Als rub gebruiken we enkel zout en peper en laten we de rub slechts een uur intrekken.
We maken een mild zoete marinade van drie eetlepels basterdsuiker, twee eetlepels sojasaus, ├ę├ęn eetlepel ketjap, twee eetlepels water en wat paprikapoeder. Voldoende om twee flinke ribs in te smeren met marinade en hem later bij het aflakken te gebruiken. We laten de spareribs ook maar maximaal twee uur in de marinade liggen, zodat de smaak niet te veel doordringt in het vlees.

De bereiding
Het bereiden van een Iberico spareribs recept is net iets anders dan bereiding van normale spareribs, de temperaturen zijn wat lager en korter dan normaal.

We kiezen er voor om deze ribs in de oven te bereiden en verwarmen de oven voor op 110 graden. Ondertussen smeren we de spareribs nog licht in met de marinade en pakken deze stevig in de aluminium folie in.

Wanneer de oventemperatuur is bereikt garen we de spareribs 2 uur op 110 graden. Vervolgens verhogen we de temperatuur naar 140 graden en laten we de daaropvolgende 1 uur de spareribs verder garen. Als het goed is heeft het vet nu voldoende temperatuur en tijd om lekker door het vlees te smelten.

De geuren die uit de oven komen zijn overigens al veel aromatischer dan bij normale spareribs. De geur is sterk, nootachtig en maakt enorm hongerig. Na totaal 3 uur mogen de spareribs uit de aluminium folie. Het vet is nu mooi gesmolten door het vlees en het vlees is wat verder opgetrokken. In de laatste fase verhogen we de temperatuur naar 160 graden en lakken we iedere tien minuten af. Dit doen we het laatste half uur, waarna de spareribs klaar zijn.

Eet smakelijk!!

Wil je weten waar je heerlijke Iberico spareribs kan bestellen, lees dan ons artikel over The Meatlovers.

Meer lekkere spareribs recepten:

Spareribs slow cooker
Slowcooker

Spareribs in bbq saus

Vandaag maken we spareribs recept BBQ style uit de slowcooker met stokbrood voor 2 personen. Ingredi├źnten voor 1 gehele rib: Voor

Meer ┬╗
Spareribs pikante marinade
Oven

Pikante spareribs

Een recept voor spareribs uit de oven met een pikante marinade. Deze marinade is lekker pittig, maar toch zoet door toevoeging

Meer ┬╗