American spareribs

Cola spareribs, american spareribs

De Amerikanen zijn de koningen van de barbecue. Een goed stuk spareribs bakken ze altijd graag mee. Vandaag steken wij de bbq aan om de Amerikanen eens goed te evenaren met onze American spareribs. Deze spareribs zijn lekker zoet en sticky, precies zoals de Amerikanen het zelf graag bereiden.

De voorbereiding:

Wij halen altijd graag het vlies van de spareribs, door dit weg te snijden. Snijd de spareribs in gewenste porties, bijvoorbeeld in individuele ribben of in secties van twee of drie ribben. Spoel de spareribs goed af onder stromend water om eventuele vuiligheid of resten te verwijderen. Hiermee zorg je ervoor dat je de allerbeste smaak en textuur krijgt. Het zal ook het bereidingsproces vergemakkelijken, omdat je zeker weet dat de spareribs schoon en klaar zijn voor verdere bereiding.

We gaan een American BBQ marinade maken met als hoofdingrediënten ketchup, worchestersaus, suiker en stroop. Om de smaken er goed in te laten trekken, raden we aan om de spareribs ongeveer twee uur in de marinade te laten liggen, zo zal je de echte American sparerib smaak goed door laten dringen.

De ingrediënten (voor 4 goede stukken American spareribs):

  • 500 ml ketchup
  • 60 ml cider of wittewijnazijn
  • 60 ml worchestersaus
  • 45 gr bruine suiker
  • 2 eetlepels stroop
  • 1,5 eetlepel tabasco
  • 4 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel cayenne of chilipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper.
  • Optioneel 1 theelepel rookaroma of chipotle saus

Je hebt twee opties om de American spareribs te marineren. Je kunt alle ingrediënten bij elkaar in een marinade mengen en de spareribs (vooraf en tijdens) ermee insmeren. Je kunt ook eerste de spareribs met de droge kruiden insmeren (rubben) en daarna met de sauzen met elkaar mengen en (vooraf en tijdens) insmeren. Zorg dat je wat marinade overhoud, zodat je tijdens het bbq-en extra kan marineren.

De bereiding

Als je een barbecue met thermostaat, stook de bbq dan op tot ongeveer 110 graden. Leg de spareribs het liefst in een rekje gescheiden van elkaar op de bbq, maar zonder rekje op het rooster kan ook. Laat de spareribs met de deksel dicht ongeveer een uur langzaam garen. Na een uur smeren we de American spareribs opnieuw in met marinade en gaan we de spareribs inpakken in aluminium folio. Sluit de deksel opnieuw en laat de spareribs anderhalf uur doorgaren. Na deze tijd halen we de spareribs uit de folie, smeren ze nogmaals in met de American bbq marinade en gaan nu de barbecue flink opstoken. Het laatste kwartier bak je de spareribs echt af, waarmee je een knapperig korstje krijg om je heerlijke malse spareribs heen.

Zoals de Amerikanen weleens zeggen: het is fingerlicking good! Geniet ervan, eet smakelijk!

Meer lekkere spareribs recepten:

Spareribs slow cooker
Slowcooker

Spareribs in bbq saus

Vandaag maken we spareribs recept BBQ style uit de slowcooker met stokbrood voor 2 personen. Ingrediënten voor 1 gehele rib: Voor

Meer »
Spareribs pikante marinade
Oven

Pikante spareribs

Een recept voor spareribs uit de oven met een pikante marinade. Deze marinade is lekker pittig, maar toch zoet door toevoeging

Meer »