Groeten Joe

Mijn eerste spareribs at ik toen ik 12 jaar oud was en sindsdien al 25 jaar op zoek naar de beste ribs. Honderden of misschien wel duizenden ribs later werd het tijd om van deze hobby een nog grotere hobby te maken. Al jaren op zoek naar de beste ribs, soms gevonden maar vaak zijn er (kleine) verbeterpunten te noemen die recepten of restaurants net dat beetje extra kunnen geven om échte goede spareribs te maken. Met liefde en plezier, geven wij tips voor de beste ribs!

Wat vind je het leukste aan de hobby?

De hele hobby en website is ontstaan doordat ik graag spareribs eet. Het liefst in een restaurant, bediend met friet en een koud biertje. Wekelijks bezoek ik wel een restaurant en ik wilde andere spareribs fanaten ook helpen met het vinden van de beste ribs. Op internet zit ik op verschillende forums en facebook groepen met BBQ informatie, maar een plek met goede informatie over spareribs ontbrak nog. 

Oven, pan, BBQ of slowcooker?

Dat is een lastige vraag. In de zomer staat vaak de BBQ te smoken in de tuin, heerlijk om de geur de hele dag rond het huis te hebben hangen. Allerdaags gaat mijn voorkeur toch uit naar de oven. De temperatuur is contant en met de juiste bereidingswijze is het vlees altijd lekker mals en smakelijk. Op onze oven, bbq, pan en slowcooker pagina staan tips om zelf ook de beste ribs te kunnen maken.

Top 3 beste marinades

Uiteraard zijn de beste marinades zelf gemaakt. Dry rubs trekken lekker in het vlees en wet rubs maken het vlees meer sticky, ik gebruik dan ook vaak beide om de beste smaken eruit te halen. Momenteel ben ik nog te druk bezig om verschillende marinades uit te proberen. Het doel is om voor het einde van dit jaar een persoonlijke top 3 te kunnen delen. 

Wanneer kom je hier eens eten?

In het jaar bezoek ik verschillende steden op zoek naar de beste ribs. Nodig me maar uit, dan kom ik ook graag bij jullie op bezoek!